Новият кмет на Перник намали наполовина броя на заместниците си

Новият кмет на Перник Станислав Владимиров намалява наполовина броя на заместниците си - от четирима при предходните администрации, стават двама. Мярката се предприема, за да се ограничи пилеенето на финансов ресурс. Със спестените средства от заплати на заместник-кметовете ще може да се направи една малка улица в града с подземните комуникации, заяви Владимиров, представяйки новите заместник-кметове.

На Мирослав Стоицев /44г./ са поверени ресорите "Строителство" и "Сигурност". Възпитаник е на столичния Технически университет. Той е бивш директор на "Български пощи" в Перник, бивш заместник-областен управител. Работил е в сферата на строителството и механизацията.

Стефан Кръстев /35г./ ще отговаря за дигитализацията на общината и разработването на европейски проекти. Завършил е специалностите "Туризъм" и "Европейска интеграция" в СУ "Св. Климент Охридски". Живял е и е работил известно време в Англия. Има собствен бизнес в сферата на технологиите и недвижимите имоти.

Владимиров заяви, че кметският екип ще работи за дигитализация на дейността на общинската администрация и предлагане на повече услуги от съвременен тип. Кметът наблегна и върху създаването на по-добри условия за стопанска дейност на територията на общината и използване на възможностите, които дава близостта до София.

Станислав Владимиров посочи, че ще предложи на Общинския съвет нова структура на общинската администрация. Той подчерта, че няма да има големи трусове. Преходът ще бъде плавен и доказали се хора ще заемат ръководни постове, заяви кметът.Решението на съда за прекратяване на делото може да бъде обжалвано в седемдневен срок.

Коментари

  1. 2019.11.14 | 14:07

    Точно това се казва борба за еднолично управление.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет