Новоизбраният кмет на Разград Денчо Бояджиев положи клетва

Днес на учредителна сесия на Общински съвет – Разград новоизбраният кмет на Община Разград, кметовете на населени места и общински съветници от Община Разград положиха клетва.

Сесията откри областният управител Гюнай Хюсмен, тя започна с изпълнение на химна на България от Пламена Петрова – ученичка в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“.

Председателят на ОИК Ралица Костова връчи на новоизбрания кмет на Община Разград Денчо Бояджиев, на кметовете на кметства и общинските съветници удостоверенията и им пожела успешен мандат.

Бившият кмет на Разград д-р Валентин Василев предаде символично ключа на новоизбрания кмет Денчо Бояджиев, който след като го прие, пожела на добър път на всички в залата. Първото заседание на Общински съвет бе водено от най-възрастния съветник – Стоян Димитров от БСП.

Вижте какви са окончателните резултати от балотажа

В дневния ред влизаше избор на председател на Общински съвет – Разград и избор на комисия за подготовка на проект за правилник за работа на Общинския съвет за новия мандат. Две предложения бяха отправени за председател – едното бе за Стоян Димитров, който веднага се оттегли от днешното председателство, което пое следващият по възраст – Пейчо Георгиев от „Демократична България“. Второто предложение за председател на Общински съвет - Разград бе за Левент Апти от ДПС.

След проведено тайно гласуване със 17 гласа бе избран новият председател на Общински съвет - Стоян Димитров Ненчев. Той каза, че това, което зависи от него, за да работи пълноценно Общинския съвет, ще бъде направено. Съветниците избраха и комисия, която да работи по проект за правилник за работа на Общинския съвет.

Коментари

  1. 2019.11.11 | 21:30

    Нямали един кмет дасе откаже!!Ужас.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет