Младен Маринов: Сигналите не тези избори са по-малко в сравнение с проведения местен вот преди четири години

  • 11 ноември 2019 16:48

  • 334
  • 1
Младен Маринов: Сигналите не тези избори са по-малко в сравнение с проведения местен вот преди четири години
© Булфото (архив)

Сигналите, свързани с местните избори, са по-малко в сравнение с тези през 2015 година.

Това каза министърът на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, в Благоевград, където участва в конференция на Югозападния университет, посветена на борбата с корупцията. Пред журналисти Маринов коментира, че направеният анализ показва, че сигналите са по-малко в сравнение с проведения местен вот преди четири години. Тази година те са около 1600-1700, а през 2015 са били 2500, посочи министърът. Броят на образуваните досъдебни производства също е по-малък. До момента образуваните във връзка с местния вот са 102, докато през 2015 година са били 127. Не можем да кажем, че тези избори са по-проблемни от гледна точка на престъпления, свързани с изборните права, но наистина имаше много емоция, много сигнали, те са във фокуса на обществото и всеки един сигнал има своето отражение, коментира Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,.

Министър Маринов обобщи пред депутатите при каква обстановка са преминали местните избори

Във връзка с изборите е имало както общи сигнали, така и конкретни, в които са били посочвани имена или автомобили. Всички те са докладвани на прокуратурата и са извършени конкретни действия, посочи министърът на вътрешните работи. На тези избори са издадени повече предупредителни протоколи, каза още Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,. Той допълни, че като цяло местните избори са свързани с повече емоция, защото са по-разпръснати в страната и борбата е за всеки глас. По отношение на общественото мнение, че се купуват гласове, Маринов посочи, че такива внушения се правят, но това, което гледа, са реалните показатели. Когато обществото се залива с такава информация, остава това внушение, каза още министърът, цитиран от БТА.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
334 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Иван

2019.11.11 | 16:59

1

Е,малко не е вярно,но това няма значение,където има роми има и плащане и то сериозно,лез пари ромчетата не гласуват,Как ще си обясним ,да има ДПС в райони като Ябланица толкова много гласове ,може да се видят и преференциина другите пък българи ,които много мохабети направиха на ромите ,за да вземат мнозинство,но на никой не му пука

Добави коментар

Водещи новини