Димитър Николов: ГЕРБ даде по-голяма свобода на структурите си и това проработи

  • 08 ноември 2019 08:08

  • 793
  • 2
Димитър Николов: ГЕРБ даде по-голяма свобода на структурите си и това проработи
© Кадър: БТВ

Очаквахме подкрепата на градската десница в София. Поведението им ни учуди. Аз винаги съм намирал подкрепа в десните партии. Имали сме диалог и подкрепа от тях. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден в ефира на БТВ.

По думите му най-логично е партии, които изповядват дясно демократизчни ценности да имат общи мостове помежду си.

"Този вот не е протестен. Имаше опити за внушение, че тези избори ще са пагубни за ГЕРБ. Тези очаквания не се оправдаха. Не може да се нарече пропукване спечелването на изборите за местна власт. Ние го наричаме успех“, категоричен е един от най-успешните градоначалници у нас. Николов се аргументира: „Увеличихме кметовете си и общинските си съветници“.

Той коментира и загубите на ГЕРБ в някои райони. „Когато се получи едно отдалечаване от реалностите на една община, когато не решаваш проблемите на хората, когато си част от проблема, а не от решението, се получава загуба. Тези избори са изключително мажоритарни. За съжаление загубихме и такива общини. Имаше индикации за едно разделение между местната администрация и кмета. Правим си анализи. Обръщаме повече внимание на тези места, в които сме загубили, за да отстраним тези слабости“, увери Николов.

А по повод упреците, че ромите обичат ГЕРБ, Николов заяви: „В един от кварталите, кандидатът за общински съветник е директор на училище и се ползва с доверие сред местното население. Ако някой има сигнал за купуване на гласове, трябва да се подаде сигнал, в противен случай става дума за набеждаване и клевети“.

„Необходимо е да има реформа вътре в самата партия. На местната власт беше дадена голяма свобода. Може би това даде катализатора. ГЕРБ даде по-голяма самостоятелност и свобода и това се оцени от редовите членове и те дадоха всичко от себе си, за да спечелим. Тази свобода, която бе дадена, заработи“, подчерта Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
793 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
мяу мяу

2019.11.08 | 10:05

2

Герб даде свобода на силовите ведомства да тормозят хората за да спечели нашата партия.

2019.11.08 | 09:41

1

И КАК ПРОРАБОТИ? КАТО ПОЛОВИНАТА КМЕТОВЕ ВЕЧЕ НЕ СА ОТ ГЕРБ.

Добави коментар

Водещи новини