Следизборни анализи: Усети ли се липсата на Цветанов за ГЕРБ на изборите

Очевидно Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа беше силна фигура в ГЕРБ и ако там наистина се е случил сериозен разрив, хората му трябва да бъдат прочистени. Това заяви политологът проф. Михаил Мирчев в студиото на сутрешния блок на БНТ.

Той направи коментар за предстоящата Национална работна среща на ГЕРБ днес. На нея се очаква да бъдат гласувани промени в устава, касаещи номинирането на кметове.

Според доц. Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски е било очаквано "Цветанов да не бъде толкова подкрепяща фигура на тези избори". Тя определи резултата от местния вот като успех за ГЕРБ, въпреки че изгуби няколко области. Доц. Коларова смята още, че ГЕРБ са се представили добре и на евроизборите.

"Хич не е лошо, че картата е пъстра. Това е не само демокрация и плурализъм, а и споделяне на властта. Не съм много сигурна кое е породило напрежение. Основна тема на дебат беше дали наистина хора с 3-4 мандата трябва да бъдат отново номинирани за кметове", коментира доц. Коларова.

"ГЕРБ отбелязаха успех. Друг е въпросът, че при всеки успех има и проблеми и бъдещи задачи. Ясно е, че задачата, с оглед на която ще се прави анализ, е бъдещите парламентарни избори. Това е безспорно. Това са следващите избори. Тази година беше свързана с два вида избори, с които ГЕРБ се справи добре", допълни тя.

"Един от знаменателните факти е, че ГЕРБ досега винаги се явява на избори самостоятелно. Този път на не малко места почустваха вътрешна нестабилност и започнаха да правят коалиции, по подобен начин, както БСП правеше преди 20-ина години. Това е факт, който не бива да пропускаме, защото като чертаем линията и тук било синьо, там било синьо, тоест гербаджийско, всъщност вече не е съвсем чисто синьо. Вече има доста сложни конфигурации, които спасиха на много места ГЕРБ на тези избори", коментира проф. Михаил Мирчев.

Междувременно двамата политолози коментираха и вота в София. Коларова изтъкна, че за нея Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на е едно политическо камикадзе.

"С политическата си смърт печели победа. Оказва се, че Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на е политически труп, но също толкова са и пораженията за десницата. Тя казва, че ще прави европейска гражданска инициатива, но какво точно значи това. Това е нещо, което Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска може да направи, но Манолова - не", посочи доц. Коларова.

Според Мирчев няма опция Манолова да иска лидерски пост в БСП, защото реално не се е върнала в левицата.

"Тя ще докаже дали има бъдеще и какво", коментира проф. Мирчев.

Коментари

 1. 2019.11.11 | 14:18

  Чиста и неопетнена личност!!! Загубихме шанса да ни спаси.
  Изчисти се от Костинбродската си афера и сега е "" ВОДА НЕНАПИТА ""
  Забрави битката си за спасение на Орешарски и борбата за издигане на
  Пеевски за шеф на ДАНС и сега пречистена ни "" УЧИ НА МОРАЛ ""

  ДОБРЕ ЧЕ СМЕ ЛОШИ УЧЕНИЦИ И НЕ И ВЯРВАМЕ.
  ИНАЧЕ ЖАЛКО ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ

  .

 2. 2019.11.07 | 10:16

  Мая Манолова е едно Бесепарско лай.о, нищо повече, или по-малко от Нинова.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет