Политолог: На изборите от два слаби отбора победи по-малко слабият

На изборите от два слаби отбора победи по-малко слабият. Това показват резултатите и гласовете, които получиха ГЕРБ и БСП. Партийните елити не си дават сметка колко много се отдалечават от широката гражданска подкрепа. Изборите бяха мач, който се гледа от много малко публика. Кога има малко публика на стадиона? Когато мачът не е интересен и когато има съмнения за договорки. Политиците трябва да разберат, че така повече не могат да продължават.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ политологът Страхил Делийски. "Политиката и местната власт не са просто технология. В България седят сериозни политически проблеми и ценности. Политиците трябва да разберат как да решат тези проблеми. Партийните елити не правят достатъчно, за да включат гражданите в демократичните процеси. Задълбочава се тенденцията гражданите все по-малко да участват в политическите процеси. Тепърва в дневния ред в България ще започне да седи въпроса за съюзите и коалициите. В момента е трдуно да се каже, че в България има либерална демокрация и това не е само у нас - виждаме го в Полша, Унгария, Турция. Успокоителното е, че този разговор се води в почти цяла Европа. Това, че имаш 40 партии и 10 медии не означава, че живееш в демокрация", даде пример Делийски.

 

Коментари

 1. 2019.11.06 | 20:31

  bokluk ako ne beshe bkp niamashe da ima takava bogata darjava koiato da ia kradat tvoite vojdove ot grob i drugite vece 30 godini i bkp bokluk ne ti e vinovna tce maika ti te e okucila grobarska podloga i pederas.

  1. 2019.11.06 | 22:00

   Малинчо, неграмотнико от мангалски произход, нямаш думата!

 2. 2019.11.06 | 20:24

  Този юнак е от котилото на компрометираните Райчев, Колев, Стойчев! Сякаш не познава картата на изборите! Какъв слугинаж!

 3. 2019.11.06 | 19:30

  Спосранските политолози се познават по това, че непрекъснато сравняват ябълки с круши, политика с футбол!
  Също така по инерция и познат аранжимент говорят за уговорки и купуване на вот, така както гнусните комундели практикуват от самото създаване на АНТИЧОВЕШКАТА БКП/БСП!

  Сиктир самозвани манипулатори!
  Престанете да говорите от и в името на народа, защото вие сте НИКОИ!

  ГЕРБ пак ПОБЕДИ ретроградните и мръсни комунисти, лагеруващи на Спосрано 20!

  Ф А К Т!!!!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет