Румен Христов: Подкрепата ни за ГЕРБ бе решителна за добрия им резултат, включително и за победата в София

Постигнахме добър резултат и сме доволни. Имаме 10 общински кмета и сега броим селските, като тук става дума само за СДС. Имаме 193 общински съветници. С наша много сериозна подкрепа за избрани два областни кмета - във Видин и Монтана.

Това каза на пресконференция лидерът на СДС Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в, който коментира отминалите местни избори. "За нас най-важното е, че десницата победи и картата е синя. Нашият партньор направи много добър резултат, но подкрепата на СДС също беше много решаваща. По наша данни в София подкрепата ни е изключително важна за избирането на Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. За мен беше ясно от самото отначало, че сблъсъкът отново ще е политически - дясно срещу ляво. Това е причината въобще да не се колебаем да подкрепим ГЕРБ. И двете партии членуваме в ЕНП. Втората причина да подкрепим ГЕРБ, че за нас БСП не е алтернатива. На всички е ясно, че БСП води страната към кризи и нямахме никакви колебания, там където нямахме кандидат, кого да подкрепим", коментира Христов коалицията с ГЕРБ.

"Резултатите показват, че приносът на СДС в София е решаващ. Искам да благодаря на всички членове на ДСБ, които не проявиха егоизъм и гласуваха за Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. На тези избори сме получили около 150 000 гласа и сме много горди с тези резултати", добави Илия Лазаров.

"Доказахме, че когато десницата е обединена може да побеждава. За първи път Карлово избира десен кмет още на първи тур. СДС разширява своето влияние в местната власт и това е най-важното", коментира кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

"Нашият стил не беше да водим грозна и провокативна кампания. Това беше причината да спечелим. Срещу нас се изсипаха много лъжи и помия, но ние водихме една добра кампания и обяснявахме на избирателите нашите идеи и визии за развитие на града", обяви новоизбраният кмет на столичния район "Витоша" Теодор Петков.

"Наистина срещу нас се водеше мръсна кампания. На балотажа имаше един своебразен заговор и кметовете на Демократична България спечелиха с помощта на гласуващите за Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на и БСП. На тези избори противопоставянето беше дясно-ляво и комунизъм-антикомунизъм. Искам да благодаря на всички членове на СДС и десни хора, които гласуваха за Йорданка Фандъкова", добави председателят на СДС-София д-р Антон Койчев.

Коментари

 1. 2019.11.05 | 15:12

  И този се присламчва към софрата!

 2. 2019.11.05 | 13:05

  A бре вие Руменовците...-и Христов и Петков,все се правите на голямата работа...!Но народа го е казал много точно за такива като вас...-
  Голям го вади,ама...мек...!

  1. 2019.11.05 | 13:37

   Ганьо е тъпия ти Ленин и Димитров и Благоев, комунистически дрисък от мафият бсп. Ку.рвата Галева бе стъпкана от хората на изборите. Пак сте долу и мучите... за последно.

  2. 2019.11.05 | 13:21

   Абе Ганьо , комунист е тоя който се съюзи с мафията от герб...селтак!

  3. 2019.11.05 | 13:11

   ВЪРВИ НА МАЙНАТА СИ БЕ КОМУНИСТ СКАПАН.

 3. 2019.11.05 | 12:59

  ВЯРНО Е, БЕЗ СДС ГЕРБ ЩЕШЕ ДА ЗАГУБИ ИЗБОРИТЕ.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет