Проф. Константинов: Няма сериозни нарушения, за да се касира вотът в София

  • 05 ноември 2019 08:53

  • 549
  • 4
Проф. Константинов: Няма сериозни нарушения, за да се касира вотът в София
© Кадър: БНТ

Мога да кажа, че организацията беше, ако не отлична, то много добра. Изборната администрация се справи перфектно със своите задачи, защото нямаше циркове в ''Арена Армеец''. Това заяви в сутрешния блок на БНТ проф. Михаил Константинов.

,,Не става въпрос за липса на гласове, а за липса на имена в избирателните списъци. Това са две коренно различни неща и няма нищо общо с изборния резултат и гласовете. В случая става дума за някаква техническа грешка, което е неприятно'', коментира проф. Константинов.

,,Всеки има право да е недоволен от изборите и да поиска касиране, което обаче все още не е станало факт. Според мен до касиране на вота в София няма да се стигне, тъй като няма никакви сериозни нарушения. Това че в една махала са гласували за един или друг кандидат не означава, че тези хора са продали гласа си. Трябва да бъдем много внимателни по тази тема'', обясни Михаил Константинов относно намерението на Инициативния комитет на Манолова да подаде жалба и да поиска касиране на вота в столицата.

,,Представители на няколко политически сили изговориха някои неверни неща от рода на това, че на първия тур недействителните гласове били около 25%. Това не е вярно, защото бяха точно 8,5%'', завърши проф. Константинов.

Последвайте канала на

Novini.bg
549 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
митко

2019.11.05 | 16:44

4

този си е повярвал че е матиматик

ха-ха-ха

2019.11.05 | 16:36

3

Мишо, защо се правиш на улав? Не липсват имена, а има 100 000 хил. имена в списъка ДОПЪЛНИТЕЛНО, които не трябва да бъдат там и това означава, че могат да се подправят протоколи и тези бройки да бъдат отчетени за "правилния" кандидат. Намирисва на Костинброд 2

2019.11.05 | 10:22

2

Ще видим.

????

2019.11.05 | 09:11

1

Искате да кажете,че 100 000 гласа ,НЕ са СЕРИОЗНА грешка ли,"професоре","докторе",""математикооооооооооооооооооооооооо",.............???????????????? А,КАК да Ви ПОВЯРВАМЕ за "резултатите" на другарите-господа Фандъкова,Манолова,Игнатов,Бонев,........,при тези НЕСЪЩЕСТВЕНИ ГРЕШЦИЦИ ,"случайно" допуснати от Вас и Пунта Марите около Вас,"другарЮ-господин" Константинов????????????????????

Добави коментар

Водещи новини