ГЕРБ: Изборите свършиха, дойде време за работа

Искащият касиране на изборния резултат може да се обърне към българския съд.

Това заяви Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник по време на пресконференция в централа на ГЕРБ.

По думите му купеният вот е тема и има достатъчно сигнали до прокуратурата, а МВР работи по темата.

Ако някой купува гласове, той не го прави с благородни намерения, заяви Дончев, допълвайки, че би следвало да се зададат въпросите този който купува гласове, откъде е взел парите и как разчита да си ги върне.

Изборите свършиха. Няма нужда от повече агитация и пропаганда, дойде време за работа, сега е моментът да се правят анализи.Такъв анализ  ще тече следвашите седмици.
Въпреки всичко ние съхранихме подкрепата си, което е постижение, каза Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

По думите му враждуващи сили са били обединени от това да са срещу ГЕРБ.

Тезата против не е теза, а лиса на теза, каза той.
Той заяви, че никой няма склонност да изпада в самодоволство.
По думите му особен феномен на тези избори стана парламентарно представени партии да се крият зад всякакви инициативни комитети.

Това е много различно от честната политическа игра. Методиката с инициативните комитети не позволяла следване на ясна линия на политическата отговорност. Левицата много бързо забрави, че участваха в изборите в Кюстендил, Севлиево, София. Не чух някой да е признал загуба, просто работим с инициативни комитети, каза Дончев.

По думите му имало е ниско ниво на дебата преди изборите.
Имаше нужда от истински политически дебат, с политически аргументи, колко трябва да харчим и какви трябва да са данъците.
Задачата на смета не е само да запълва дупки по улиците.
Освен купуването на гласове, което е враг на демокрацията,  враг на демокрацията е и безразличието, категоричен е Дончев.

Нормално поведение на губещия е да търси оправдания, извън собствените си възможности, каза от своя страна председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и областен координатор на партията в София Цветомир Паунов.

По обвиненията на БСП за купен и компрометиран вот Паунов посочи още, че когато загубиш изборите, обикновено винаги търсиш оправдания извън себе си, без да направиш точен и ясен анализ за собственото ти поведение по време на кампанията. В такава ситуация търсиш оправдания, извън собствените ти възможности и реално оценка за ситуацията в собствената ти кампания или партия. Това обикновено е поведение на губещият, който търси оправдания навсякъде, но не и в своите политики и начина, по който е водил кампанията.

Има законово установен ред и норми за начина, по който всеки един може да потърси правна форма, ако е недоволен от изборните резултати. От наша гледна точка кампанията беше позитивна, защото ние водихме позитивна кампания. Това, което декларирахме в началото й, го спазихме и изпълнихме, допълни той.

Паунов представи и реалните резултати на ГЕРБ в страната, като посочи, че общинските им съветници и кметове на общини са се увеличили.

„Реалните резултати: 2015 г. ПП ГЕРБ имаше 130 кмета на общини, от тях 22 бяха кметове на областни центрове, 2019 г. – ГЕРБ увеличава кметовете си на общини с 10 и вече са 140 кмета, от тях 17 са на областни градове. По отношение на електоралния вот и представителството в общинските съвети – в 163 общини ГЕРБ е първа политическа сила. Увеличаваме общинските си съветници с 80 в цялата страна. По отношение на кметовете на общини, да припомня, че в София ГЕРБ има 13 районни кмета, в Пловдив – печелим във всички 6 района и във Варна – във всичките 5 района“, обобщи той.


Софийската структура на ГЕРБ по време на пресконференцията защити Йорданка Фандъкова по обвиненията за купен вот.

 Шефът на предизборния ѝ щаб Малина Едрева заяви, че следизборният ден започва с голяма отговорност.

Това, което получихме като резултати и подкрепа от нашите съграждани във вчерашния ден, е много важно и много показателно като резултат и като отговорност за предстоящите дни, подготовка и провеждане на политиките на София. Преди всички искам от името на кмета на София да благодаря на всички хора, които вчера излязоха и дадоха своя вот, без значение за кого, важното е в свободен и демократичен град да излезеш и да покажеш своята подкрепа, посочи тя.

Едрева добави, че е важно да си даваме сметка какво казват експертите както по отношение на изборни процеси, така и по отношение на експертите от социологическите агенции. „Авторитетните такива казват, че вот купува този, който губи. Второто нещо, което е важно да знаем и да си припомним, е, че в крайна сметка в София купеният вот не може да обръща резултати, не може да предопределя резултати“, допълни още началникът на предизборния щаб на Фандъкова. Едрева обърна внимание на ромския вот, около който се завъртяха най-големите обвинения за купен вот.

„Интересно е също да се знае, че когато се цитира подкрепата на ромския вот за един от кандидатите, услужливо се пропуска ромският вот за другия от кандидатите. Г-жа Манолова е удвоила своята подкрепа в секциите, в които тя цитира, а именно в „Христо Ботев“, „Факултета“ и „Филиповци“ и това се вижда от протоколите“, посочи тя.

Коментари

 1. 2019.11.04 | 17:34

  Ватенки червени,прости и миризливи, ето ви едно леко сравнение, за това колко ГЕРБ е жива партия!

  През 2015 година ГЕРБ спечели 130 об;астни града, сега 150! Сами си правете сметката миризливи червени дeбили хахахха

  1. 2019.11.04 | 19:53

   Герб eбa майката на червените парцале

  2. 2019.11.04 | 18:05

   ти си идиот и то най големият !!!по голям си и от тиквата

  3. 2019.11.04 | 17:46

   Има 27 ОБЛАСТНИ града ако не се лъжа от които в 17 печели ГЕРБ. Някъде след 4 клас ти се губят часовете по География.

 2. 2019.11.04 | 19:29

  Подлогооо

 3. 2019.11.04 | 18:35

  Наистина свършиха и е време да поработите,но и да върнете заплатите си на държавата,че вие месеци напред нищо полезно не правихте освен да се возите като багаж в джипа на Борисов да обикаляте държавата предизборно,но и да напомняте за кого да гласуват хората,ето днес пак загубен ден,Горанов в една медия други в други ,а това за което ви плащаме може да почака

 4. 2019.11.04 | 18:29

  И ТИ СИ ЕДИН РАБОТЛИВ !!! ГЛУПАК !! ШЕФ НА "ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО" - ГАБРОВО ДЪЛГИ ГОДИНИ !!!

 5. 2019.11.04 | 18:28

  Дойде време за крадене..! Мангалската партия Герб ще довърши България. Тези българи, които гласуваха за тях са си плюли в сурата и са по-долни от мангустите..

 6. 2019.11.04 | 18:11

  Кажете защо беше нужна толкова полиция по места,като пред тях се вършиха нарушения и те не реагираха,доказателство за какво е това ?

 7. 2019.11.04 | 18:07

  Каквото и да се опитвате да говорите,едва ли изборите преминаха по демократичен начин и това няма как да не го знаете,та вашата кампания премина в това да оплювате опонентите си и да раздавате щедри обещания за високи заплати,премии,бонуси,а в провинцията беше още по страшно ,но за вас това е нормално щом цената е печелене на властта

 8. 2019.11.04 | 18:06

  Самоков област Софийска е само мираж за вас! БСП бие без апелационно на първи тур!!!!!!

 9. 2019.11.04 | 18:06

  снощи к.у.р.вите телевизии тръбяха навсякъде за голямата победа с 13 процента на фъндъкова над манолова .а то се оказаха някави мизерни 4 процента.ей гербазжийски м.а.н.а.фи черните паткит трябва да лапате на мангалите ! благодарение на купените мангали печелихте софия.циганската партия герб .това е позор до там ли стигнахте вече че неможе да съберете едни гласове да спечелите!!!68 процента с основно и без образование гласували за тази проста даскалка фъндъкова

 10. 2019.11.04 | 17:40

  На мен първата ми работа е утре да кажа на шефа си, който се опусна,че ще гласува за Фандъкова.
  Да ми дададе ЕДНА основателна причина защо трябва да работя за да ПЛАЩАМ заплатите на ПОЛИЦАИ, които при сигнал, че на 50 метра от тях се продават гласова отговарят НЯМАМЕ НАРЕЖДАНЕ.
 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет