Нинова: ГЕРБ ерозира, промяната започна

Поздравяваме всички българи, които гласуваха и на втория тур на местните избори. Благодарим на всички, които подкрепиха кандидатите ни за кметове и общински съветници. Изразявам дълбока признателност към труда и усилията на партията и на нашите кандидати. Те работиха в нечовешки условия в тази кампания. Срещу нас беше държавната машина. МВР обслужваше властта. Корпоративният вот беше огромен. Срещу единия лев, с който разполагахме като субсидия, бяха изправени милионите на олигарсите в България и на управляващите. Купените гласове изкривиха вота. Страхът у хората беше голям. Страхът ГЕРБ от загубата ги накара да направят най-агресивната, най-купената и най-компроматната кампания в България от години. Това каза на пресконференция лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, предаде репортер на Novini.bg.

Ние изпълнихме задачата, която си бяхме поставили - тя беше да удвоим кметовете си и да увеличим общинските съветници. Ние се върнахме в местната власт още на първи тур. На втория тур затвърдихме и увеличихме това участие, като спечелихме четири областни градове, в които досега нямахме кмет - Русе, Благоевград, разград и Перник. На първи тур спечелихме изборите в 35 общини, на втори тур печелим 26 балотажа - общо 61 кмета. В Шумен разликата ни е само 77 гласа при над 400 невалидни бюлетини. Тук ще обсъждаме искане на броене на бюлетините и евентуално касиране на вота. В Ловеч разликата ни е само 347 гласа, също при огромен брой невалидни бюлетини. В София печелим два района - "Изгрев" и "Младост". Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на показа, че алтернатива в София има. Разликата е минимална, има огромен корпоративен вот, купени и ромски гласове. Партията в София удвои резултата си. От седем общински съветници ще имаме 15 и двама районни кмета, заяви Нинова.

Снимка: Булфото

БСП затвърди тенденцията в последните три години да повишава резултатите си на всички избори - президентски, парламентарни, европейски и сега местни. ГЕРБ отстъпи от ключови дългогодишни градове-крепости. ГЕРБ ерозира и в местната власт. Промяната започна, тя беше трудна, но вече е необратима, посочи лидерът на БСП.

Не съжалявам, че издигнахме кандидатурата на Манолова. Резултатите показват, че тя олицетворява промяната в София. Ако направи своя партия, пожелавам ѝ добър път, каза Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

В отговор на въпрос дали Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на има основания да иска касиране на изборите в София, Нинова заяви: "Юридически - смятам, че право да искат касиране имат Мая и членовете на Инициативния комитет, които са я издигнали. Политически - смятам, че има основание и утре на Изпълнителното бюро ще поставя въпроса да го решим и да дадем политическа подкрепа на Мая за това действие - проверка и касиране. Оттам нататък членовете на нейния инициативен комитет тряба да го подадат чисто формално пред Административния съд. Такъв е редът в България", заяви Нинова.

Помолена за коментар на думите на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, че БСП нямат кандидати и се крият зад независими кандидати, лидерът на "червените" посочи: "Тук около мен поне половината са партийни кандидати. Казах ви за силата на независимите кандидати. Ето го в лицето на Румен Томов - Благоевград, но все по-трудно става да се проследява някаква логическа нишка в мисълта на премиера Борисов, особено, когато започва да отрича сам себе си. Припомням ви, че той спечели кмет на София първия път като независим. Без партия и без листа. Когато самият той е бил такъв, сега да отричаш тази формула за участие в политиката е най-малкото нелогично. Да бъда по-внимателна в оценките. Не приемаме това, негова работа си е, но да не забравя той откъде е тръгнал".

Снимка: Булфото

Изглежда, че и в най-тежки ситуации, каквато беше тази кампания, ще се намерят хора с чувство за хумор, заяви Нинова по повод поисканата ѝ оставка от председателя на Градския съвет на БСП във Варна Борислав Гуцанов.

Срещата при президента по въпросите за изкривяванията на избирателния процес и пороците в Изборния кодекс смятам за закъсняла, но крайно необходима. Ще участваме с много конкретни предложения, които сме внасяли и в парламента като парламентарна група - например машинното гласуване и изчистването на "мъртвите души" в списъците, каза още Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

 

Коментари

 1. 2019.11.04 | 14:38

  Дали наистина управляващите начело с Борис ще разберат,че народа не ги иска и ще допуснат ли поне едни избори да се проведат честно,свободно,без да обещават увеличение на заплатите на държавни служители,учители,хора от чистотата ,а да си тръгнат тихо и кротко

  1. 2019.11.05 | 15:14

   Моля, нийой да не си позволява да говори от името на народа. Това, че някои ползват главата си за декоративно приложение към зад@ника, си е техен проблем, тъй като това е не лечим психологичен проблем, който е пожизнен. Победата на г-жа ФАНДЪКОВА е доказана от интелигентните софиянци. Няма място за касиране, но комунистите никога не признават поражение. За това се изисква морал и достойнство, което те не притежават. К. ИМПЕКСОВА призна, че М. ГАЛЕВА е техен кандидат, което аз знаех. Техен запазен патент: фалшиви избори, нагъл популизъм, когато БКП/БСП печелят, изборите са прозрачни. Когато ГЕРБ печели, са фалшифицирани. Подобни клишета не вървят вече, но тяхното развитие е останало в далечната 1997-1999 г.

  2. 2019.11.05 | 09:42

   Като по времето на комунизъмът ли ??? 99, 99% !!!!! Аре стига бе !!!!

  3. 2019.11.04 | 21:41

   Изборите са нечестни, само от страна на БСП-БКПрестъпници !

   Миаги е била така !

   А вие дрънкате абсолютни глупости, под влиянието на пседосоциалистическите инсинуации на Нинова и "КО" !

 2. 2019.11.04 | 14:53

  Бойко, извади си го да пръдна!

  1. 2019.11.04 | 23:16

   "Евалата"..... пич !

   Коментара ти е грозен, но по-точен, няма как да бъде !

   Смях се от сърце, пет минути и още не мога спра !

   Толкова точен и така на място коментар, не бях чел скоро !

   В едно изречение, си събрал цялата битка мужду Борисов и Нинова !

 3. 2019.11.04 | 22:43

  "Страхът у хората беше голям" казва "Мадуро" от БСП-БКПрестъпници !

  Кой се е страхувал и от какво !

  На мен например, не ми пука от такива като вас !

  Ще си гласувам, точно както ми хрумне и за когото ми хрумне!

  Вота ми, няма как да го провериш !

  Да не би на бюлетината, да пише кой я е пуснал !

  Ако съм ти обещал, че ще гласувам за теб, как ще разбереш, дали съм си спазил обещанието ?!

  Овчи глави сте вие от БСП-БКПрестъпници !

  Понеже нищо не става от вас, все другите обвинявате!

 4. 2019.11.04 | 22:18

  "Страхът у хората беше голям" казва "Мадуро" от БСП-БКПрестъпници !

  Кой се е страхувал и от какво !

  На мен например, не ми пука от такива като вас !

  Ще си гласувам, точно както ми хрумне и за когото ми хрумне!

  Вота ми, няма как да го провериш !

  Да не би на бюлетината, да пише кой я е пуснал !

  Ако съм ти обещал, че ще гласувам за теб, как ще разбереш, дали съм си спазил обещанието ?!

  Овчи глави сте вие от БСП-БКПрестъпници !

  Понеже нищо не става от вас, все другите обвинявате!

 5. 2019.11.04 | 14:34

  Права е,че цялата държавна машина,всички олигарси на които се дават обществените поръчки, бяха против не само към БСП,но и към всички,които не подкрепят управляващите,дълго ще се питаме сигурно за това избори ли имаше или война в държавата ни,че цели населени места,градове бяха окупирани с полиция.

  1. 2019.11.04 | 21:43

   Като няма полиция, "къде е полицията", като дойде, "защо е дошла" ?!

   Вие малоумнили сте....?!

 6. 2019.11.04 | 17:17

  отиваме в Евразес, това е бъдещето. Изборите го показаха.

  1. 2019.11.04 | 21:22

   Отивате да бачкате здраво, за да станете хора !

   Само това може да ви спаси !

   Иначе ще си останете маймуни, които се опитват да мислят !

 7. 2019.11.04 | 17:18

  всички кандидати на БСП са на милиметри след мафиотите, промяната е близо.

  1. 2019.11.04 | 21:17

   Кои кандидати са много близо до тези а ГЕРБ и какво ще стане с България, ако вие, умствено изостаналите в своето развитие бощлуци, симпатизиращи на най-вредната за България, БСП-БКПрестъпнизи мафия, вземете властта !

   До сега 65 години управлявахте и единственото, което направихте успешно, е да фалирате 6 пъти държавата и да я разсипете !

   Факт неуспорим !

   ГЕРБ за 10 години, доведе държавата до стабилност и растеж, при това в Европа !

 8. 2019.11.04 | 17:20

  да се махнат седесарските кърлежи от Партията за да бъде победата пълна.

  1. 2019.11.04 | 21:07

   Да се махнат празните глави, като вас от България и всичко ще се нареди, както трябва !

 9. 2019.11.04 | 17:59

  тази е от бспъто

 10. 2019.11.04 | 17:12

  Гжо Нинова неможете ли да разберете че целият Български народ е срещо вас.Защото никой не желая гн Путин и Руснаците да крастосват България.Те никога нениса мислили доброто.На запад е всичко живо куцо и сакато от там преживяваме и сме много добре.Много благодарим на ПП ГЕРБ и на гн Министър Председателят Бойко Методиев Борисов.Никой не желая да кара бигули москвичи и заоорожки.Синът ви кадее в САЩ.

  1. 2019.11.04 | 17:48

   Приватизаторката няма нищо общо с Русия и с лозонгите, които грачи. Тя е една от първите в страната ни капиталист-приватизатори, съратничка на Ай (дука) от Драгалевци, имаща изключителни заслуги да сме сега в тинята и чийто син е учил и работи във ФАЩ.
   Кой в България може да си позволи да издържа детето си в чужбина срещу 70 хил. долара и то само таксата за следването освен тези, които изкормиха държавицата ни и ограбиха народа,и приватизаторите, разбира се!
   Анатема и до девето!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет