Андрей Райчев: Това не е краят на Манолова, а добро начало

В София започва едно движение – а започне ли в София, ще стане и в България, което не сме виждали и което е окончателният разпад на малоумния двуполюсен модел. Това заяви пред БНР социологът Андрей Райчев. Според него в България се появява европейски феномен, което е много добре за страната ни.

Наблюдаваме удивителен, интересен, неочакван феномен, посочи той и обясни: "Манолова не спечели само бесепарски гласове. Тя взе около 100 хил. гласа повече отколкото БСП има на тези избори. Откъде идват? Взимаме най-дясната партия в България – традиционните демократи. Таблиците показват, че над 40% от тези хора, които са инстинктивни антикомунисти, са пуснали за Манолова, а малко над 30% за Фандъкова. Даже те допринасят за намаляването на разликата между двете".

В България няма нищо по-мръсно от кметски избори, смята Андрей Райчев. Той подчерта, че гласовете си продават не само ромите, а и много българи. Изходът за справяне с проблема е повишаване на избирателната активност.

Социологът е категоричен, че оттук насетне Мая Манолова със сигурност ще има участие в страната. Това не е краят, а даже е много добро начало, отбеляза той. Според него тя няма да направи партия, а по скоро ще има мажоритарни участия или да се върне към грижата за обикновения човек: "Представете си я като лидер на профсъюз например на фона на нашите заспали профсъюзи. Веднага ще видите, че за 2-3 години тази жена ще има огромна роля в България. Тя има лично мажоритарно бъдеще".

Според него обаче е много рано за касиране на изборите.

Според Райчев възниква нова десница: "В дясното текат съществени процеси. ГЕРБ си осигури 2-те години до края на мандата, но на края на мандата ще има друго дясно, което ще направи друга политическа карта на България. Не че ГЕРБ са паднали, но това е началото на края".

В България има подобно на други страни продължителна, доста силна власт, каза социологът и направи паралел с Полша и Унгария, където лидерите са спечелили управлението на държавата, но са загубили столиците, отчасти паралелът е валиден и с Турция и Москва: "Това показва, че има бавни, но закономерни, промени в Източна Европа. Тези полудиктатури и диктатури, които се появиха след прехода, започват да се разпадат и то точно в местата, където възникнаха".

Коментари

 1. 2019.11.05 | 01:18

  Райчев, какъв ти е проблема ?

  Защо искаш Манолова да продължи !

  Защо си мислиш, че БСП-БКПрестъпници, са алтернатива !

  Защо така се излагаш ?

  Толкова ли си тъп ?

 2. 2019.11.04 | 17:26

  Балъци-ГЕРБ е рожба на соц. режима-е нема такива малоумници като коментиращите или остава да са платени....................този пост ще е с мин. 5 минуса :) което ще докаже платежоспособноста на манипулаторите в сянка :)

  1. 2019.11.05 | 01:14

   Ти си много прост бе !

 3. 2019.11.04 | 17:22

  Стойчо Стойчев е "голям" "политолог" "доцент" и т.н. -него малко е трудно или никой не иска да му коментира статиите-МИРИШЕЕЕЕЕЕЕЕЕ,а щом е за Андрей "войската" скача................пак мирише-е па лесно е да си направиш изводи

 4. 2019.11.04 | 17:02

  Девиза на комуниста от край време гласи: Нашите болни, са най-добрите болни в света, или, нашата пустиня, е най-добрата пустиня в света, или нашите алкохолици са, най добрите алкохолици в света и т. н. В случая на този набеден социо/пат/лог, Райчев, е: моя болен мозък е най-добрия болен мозък на света. Съветвам всички, които ползват социологически проучвания, да не се набутват в разни социологични агенции, а да слушат, какво говори Райчев, и да разбират точно обратното. Винаги ще са на прав път.

 5. 2019.11.04 | 16:07

  Този пишман социолог е много нагъл! Всичките му прогнози се сринаха на изборите! Милионерът нагушил се с червени пари, грозен манипулатор, пародия на социолог няма срам! Скрий се бе, и заедно с Кольо/червен/ Колев и Кънчо Стойчев потънете вдън земя! Срам за социологията!

 6. 2019.11.04 | 14:59

  Андрейчо, прост нагъл спосрански психопатИНО, що не вземеш да се обесиш да е.ба твойта майка некадърна да е,ба!
  Потапяй се в тоалетната чиния и си пусни сифона сам рядко червено лайно!

 7. 2019.11.04 | 14:23

  хващай червен кольо и другарката виза и в сибир.....

 8. 2019.11.04 | 14:22

  такива некадърници като теб, Манолова, Нинова и сие години наред не успяват да победят ГЕРБ въпреки усраниците, които последните творят всяка седмица. Защото хората на практика НЯМА за кого да гласуват - и избират по-малкото зло, както в случая за София. Защото всички знаят, че ако БСП чрез който и да е полунезависим вземат властта, ще започне едно ядене, тъпчене и угояване, за да наваксат всичките тези мизерни години, в които губиха. Затова.......

 9. 2019.11.04 | 14:15

  10 г губят вече !

 10. 2019.11.04 | 14:10

  Това е краят на цялото поколение създадено от престъпния социалистически режим.

 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет