Атанас Камбитов напуска политическите постове в Благоевград след загубата

Досегашният кмет на Благоевград Атанас Камбитов напуска политическите постове, тъй като не иска да работи в опозиция, предаде БТВ.

След 8-годишно управление в града, ГЕРБ загуби вота на гражданите. С 56,61% Румен Томов спечели на балотажа. В кампанията си той каза, че е водил чиста битка без компромати. Във „Фейсбук” обаче Камбитов публикува статус, в който се усъмни, че има купуване на гласове. Приложи и видео, на което се вижда „наглата размяна на пари пред кметството на село Изгрев в деня на изборите”.

„Мен ме подкрепя БСП в тази битка за кметския стол. Това, което е показано в този материал, аз нямам отношение към него. Има разследващи органи, които да проверят. Ние сме водели изключително чиста кампания, без да си позволим да купуваме гласове”, заяви Томов.

„Жителите на Община Благоевград иска управлението да бъде обърнато към тях. Да има прозрачни обществени поръчки, да има работа и промишленост в Благоевград”, допълни Румен Томов.

„Гонейки онези, големите проекти, изпуснахме обикновения човек. Завещавам един обновен град – от санираните блокове, стотиците детски площадки, зали, басейни. Всичко това с помощта на правителството. Надявам се той да продължи да развива Благоевград и да завърши проектите, които сме започнали”, бяха думите на Камбитов след като стана ясна победата му.

 

 

Коментари

 1. 2019.11.06 | 15:41

  Благоевград е на дъното, този неделчо - крадеца се чуди защо получи червен картон. За затвора сте ши..ни крадци.......

 2. 2019.11.04 | 14:13

  Това не е съвсем така. Аз съм гласувал против Камбитов. Не заради видео, за което сега научавам. По време на управлението на този кмет и ГЕРБ, града тръгна надолу. Сменил плочките в центъра и санирали блокове, Къде ли не правят това. А най-важното, убиха производствата в града. Ликвидираха едно печелившо предприятие Благоевград БТ, което поддържаше града, поне четвърт от сействата. Отблъсква инвеститори, щото не искат да си платят. И какво се получи, от благоевград хората бягат към София или чужбина за работа.
  Съсъпват методично града, а после се чуди, защо не гласуват за тях хората.
  Не се заблуждавайте, че едното видео ви е проблема. Града съсипвате. Е затова на фона на около 20% изборна активност из страната, в Благоеврград е 47%. Не става да се гаврите с града и в един момент да го играете на обидените. Няма работа, няма доходи.
  Може и горните слоеве на атмосферата да ви е розоови слончета, в долните е дна жестока реалност. И тя си каза на изборите оценката.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет