Дълголетници най-активни на вота

  • 04 ноември 2019 08:15

  • 309
  • 0
Дълголетници най-активни на вота
© Pixabay

Изборната активност в старческия дом "Дълголетие" в столичния квартал "Дървеница" надмина тази в почти всички секции в София.

"Възрастните хора са много съзнателни. Още сутринта рано преди отварянето на секцията имаше опашка, за да могат да дадат своя вот. През целия ден имаше поток от гласуващи", разкри за в. "Телеграф" директорката на дома Зоя Маркова, която е и председател на тамошната избирателна секция. Тя не крие, че изборният процес протича малко по-бавно, тъй като възрастните хора по-трудно се справят с бюлетините.

"Комисията обаче е достатъчно търпелива и толерантна, за да могат хората да дадат гласа си", категорична е директорката. Тя признава, че при по-тежки избори, като тези на първия тур на 27 октомври, е имало и доста недействителни бюлетини в секцията в старческия дом. Такива обаче имаше в цялата страна. А по-голямата част от възрастните хора въпреки всичко се справиха с упражняването на правото си на вот, хвали ги директорката им.

Домът за възрастни хора в "Дървеница" е с 375 места, което го прави най-големия не само в София, а вероятно и в цяла България. Не малка част от обитателите му са на възраст над 90 години, а догодина една от тях става столетница.

"От пет дни лежа, но днес съм станала специално за да гласувам", споделя една от възрастните обитателки на дома.

Последвайте канала на

Novini.bg
309 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини