Анализатор: Много неща около Манолова останаха обвити в мъгла

  • 03 ноември 2019 21:04

  • 2969
  • 2
©

Резултатът бе очакван и не е изненада. Имаше неизяснени обстоятелствата около Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. Посланията й бяха общи. Между инициативен комитет и екип има много голяма разлика. Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска разполагаше с хора с експертен опит и беше ясно кои са те. Нейните послания направиха кампанията достъпна, затова и столичани я избраха отново за кмет. Това коментира в студиото на Izbori.bg политическият анализатор, член на УС в Евро-атлантическия центъра за сигурност и председател на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков.

Връзката Манолова - БСП беше консумирана, като вътрешнозаводска, между началник и секретарка. На практика целия завод знае, но всички си мълчат. 

,,Липсата на експертна и професионална подготовка провали Манолова, нямаше го правилното планиране. Посланията бяха общи, не бяха предоставени конкретни решения. Освен това Манолова не изясни какъв кандидат е и каква е връзката с БСП. Много неща около нея останаха обвити в мъгла. Хората не търпят неиздоказани послания, факти и аргументи'', допълни анализаторът.

,,До втори тур се стигна заради промяната в нагласата на хората, от друга страна има и известна умора – Фандъкова все пак има два мандата и не на последно място се отвори една потенциална възможност за един нов тип кандидат, но Манолова не успя да се възползва от нея. Бонев и Игнатов натрупаха по-голямо внимание и потенциал от Манолова'', допълни той.

,,Там, където има отстъпление, може да се тълкува по два-три различни варианти. Важен е кандидатът и неговите лични качества. Хората искат да видят на първо място качествен мениджър. Видя се, че ГЕРБ се мобилизираха, както и структурите. Това не се случва само за няколко месеца, това е дългогодишна работа. Макар че в някои градове има отстъпление'', коментира още Велков.

,,Лично за мен кандидатът на БСП показа по-голяма динамика, по-голямо експертно говорене. Не съм сигурен, че това е само вследствие на работа на структурите, трябва да се анализира потенциала на кандидата на ГЕРБ'', каза той по отношение на избора в Русе.

,,Славчо АтанасовСлавчо АтанасовСлавчо Атанасов е български политик, кмет на град Пловдив от 2007 г. до октомври 2011 г. Член е на партия не е харизматично лице, направи една пасивна кампания, държеше се като човек, който ще спечели тези избори, просто нямаше динамика у него'', обясни той и по отношение на местния вот в Пловдив.

,,Резултатите показват, че принуда няма. На тези избори се доказа тенденцията, че човек е това, което вижда и което получава като информация. Играчките за възрастни изместиха кебапчетата и върху това трябва да се разсъждава. Всяка една кампания става все по-медийна'', разясни политическият анализатор.

,,Може би трябва да се залага на това гражданите да бъдат подстрекавани да гласуват. Нека партиите да обясняват на хората защо трябва да се гласува, за да се знае колко тежи един глас. Предрешеност звучи отчайващо, но не мисля, че става въпрос за отчаяние. По-доброто отношение към хората ще мотивира да има една по-голяма близост между политиката и обикновения човек'', каза Борислав Велков.

,,Имаше мобилизация, защото доста райони отидоха на балотаж, появи се една хубава конкуренция. Хареса ми, че за София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска запази своето присъствие. Като цяло смятам, че имаше интересни идеи по време на кампанията – имаше смяна на идеите, което е добре за политиката. В крайна сметка хората искат добри мениджъри за своите градове, какъвто е един Димитър Николов от Бургас, например'', обобщи анализаторът.

,,Червените кандидати не можаха да бъдат видимата алтернатива. София има рефлекс и не желае да бъде управлявана от червен кандидат, макар Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на да се опита да се разграничи от това'', коментира по темата и Боян Стефанов, председател на Младежкия консервативен клуб.

,,ГЕРБ загубиха Плевен още на миналите местни избори. Така че ГЕРБ прави опит да се реставрират там, но не се получи. В Русе ГЕРБ сега губи общината за първи път. Местният клон на социалистическата партия явно се е засилил'', добави той.

Последвайте канала на

Novini.bg
2969 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мая Костинбродска

2019.11.03 | 22:22

2

Благодаря на всички сини комунисти за подкрепата !

2019.11.03 | 21:57

1

Самата тя е МЪГЛА, пушилка и... бръмчилка.Като Пчеличката Мая - бръм, бръм, от цвят на цвят... СБОГОМ, МАЙЧЕ!!!

Добави коментар

Водещи новини