Прокуратурата образува 100 досъдебни производства, свързани с вота

  • 03 ноември 2019 14:25

  • 281
  • 0
Прокуратурата образува 100 досъдебни производства, свързани с вота
© Булфото

Образувани са 100 разследвания от прокуратурата за престъпления против политическите права на гражданите и престъпления, свързани с изборите, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Данните са към 13 часа.

Повдигнати са обвинения на 25 човека. Общо 75 разследвания са за престъпления против политическите права на гражданите, а 25 са с предмет престъпления, свързани с изборите. Три досъдебни производства са прекратени.

В Прокуратурата на Република България са образувани 1406 прокурорски преписки, от които по 1091 е постановен отказ да се образува досъдебно производство.

Прокуратурите в страната са изпратили по компетентност на други органи 54 преписки, а по останалите 261 се извършва проверка по реда на Закона за съдебната власт.

Най-много разследвания се провеждат в Софийска градска прокуратура - девет; в плевенската прокуратура те са осем; в Районна прокуратура Варна са пет; в Софийска районна прокуратура и районните прокуратури на Оряхово, Дупница и Бяла Слатина - по четири разследвания.
 

Последвайте канала на

БТА
281 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини