В Добричка област избирателите гласуват в 272 СИК на балотажи

  • 03 ноември 2019 09:08

  • 180
  • 0
В Добричка област избирателите гласуват в 272 СИК на балотажи
© Булфото/Архив

В деня на втория тур на местните избори в Добричка област са отворени 272 секционни избирателни комисии /СИК/, съобщават от областната управа за началото на вота. В четирите общини, в които се провеждат балотажи за кметове - Добрич, Добричка, Каварна и Тервел, могат да гласуват общо 129 539 избиратели. За днешните избори са осигурени 150 300 бюлетини.

Втори тур за кметове на кметства днес се провежда и в 18 села в областта. В Добричката община гласоподавателите избират кметове на Батово, Ведрина, Житница, Овчарово, Одърци и Смолница.

В община Балчик за доверието на избирателите се надпреварват достигналите до втория тур кандидати за кметове на селата Оброчище, Сенокос и Соколово. В община Генерал Тошево и в Каварна избират кметове на селата Росица и Българево, в община Крушари - на Северци и Лозенец.

Още веднъж упражняват вота си избирателите в тервелските села Балик, Безмер, Каблешково, Орляк и Полковник Савово, посочват от областната управа. Единствено в община Шабла, където органите на местната власт във всички селища бяха избрани на 27 октомври, днес не се произвеждат избори.

Последвайте канала на

БТА
180 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини