ГЕРБ: Не сме част от компроматната война, БСП са дезориентирани

В началото на предизборната кампания ние ясно и точно заявихме с какви цели влизаме в предизборната кампания за местните избори. Обявихме, че какво винаги досега, ще водим ясна, точна и позитивна предизборна кампания и няма да влизаме в компроматни битки. За нас това не е битка, а показване на свършени резултати от нашщите кандидати за кметове на общини и кандидатите за общински съветници, с ясна и точна визия за това какво можем да предложим на българските граждани за развитието ан общините. Това каза на извънреден брифинг председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветомир Паунов.

Само преди няколко дни ние обявихме, че за пореден път се готви нещо гнусно, некоректно и абсолютно несъвместимо с принципите на водене на предизборната кампания. Историята показва, че това не се случва за първи път, това нещо е стил и има своето продължение в сегашната кампания, но ние не сме част от тази компроматна война. Искаме ясно и точно да заявим, че ГЕРБ участва в тази кампания със своите послания, своите политики, със със своето лице, със своите кандидати. По този начин ние за пореден път показахме, че сме национално отговорна политическа партия и работим за интересите на българските граждани и развитието на българските общини, заяви Паунов.

 

Ставаме свидетели на симптоми на политическа дезориентация от страна на колегите от БСП, посочи депутатът от ГЕРБ Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за. Цяла седмица се обяснява как те са победили, а ние загубили. Навсякъде, с малки изключения, ГЕРБ е първа политическа сила и в общинските съвети, и в битката за кметове. Колегите от БСП не правят разлика между победа и загуба. Резултатите с европейските избори са сходни и общото между тях е, че ГЕРБ е на първо място, а БСП на второ. Ние правим много сериозен анализ на резултатите и си вадим поука. Надявам се и БСП да правят това. Хвърлянето на обвинения, създаването на митове и дискредитирането на изборния процес ще бъде загуба за всички нас - и за партиите, и за хората, и за медиите, коментира Биков.

През цялата кампания следим изявите на г-жа Манолова. Нейният пресцентър всеки ден публикува редица съобщения за срещи с граждани, а единственото място, за което нямаше прессъобщение, беше Волуяк. Това прессъобщение беше разпратено днес, след серия от въпроси, затова и ние се усъмнихме. Това беше единствената среща, която не беше анонсирана от г-жа Манолова, каза Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за по повод думите на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г от тази сутрин, че щабът на Манолова подготвя машинации на втория тур на изборите в неделя.

Надявам се изборите да бъдат честни, хората да кажат кой иска да ги управлява и в крайна сметка да продължим живота и след изборния ден, добави той.

Част от посланията по време на тази кампания бяха истинско изпитание, каза вицепремиерът и член на Изпълнителната комиися на ГЕРБ Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. Ние водихме конвенционална кампания. Опитвахме се да убеждаваме гражданите в качеството на нашите кандидати, предимството на програмите, които са разработили, утвърждавахме цели, принципи, конкретни проекти, не сме водили ГМО кампания, не сме използвали неполитически аргументи, не ни е било цел и приоритет да маскарим другите. Опитвахме се да бъдем по-добри. Лошото е, че голяма част от опонентите ни не използваха политически аргументи. Започнахме със слухове, мълви и митове, че някой ще взема на хората децата и завършваме със сензации от друг характер, което е проблем. Наш приоритет трябва да бъде да съхраним възможността да се правят политики и да се води политически разговор. Това да се правят политики е ерозирало, няма друг инструмент обществото да управлява себе си. Трябва да съхраним доверието в изборния процес и в изборните администрации. Изборните администрации не са на правителството, не са на управляващите - дори и в най-малката секционна избирателна комисия има представители на различни партии. Какво правим, ако по дефиниция подлагаме на съмнение изборните рзултати? Нали и на другите партии им се случва да спечелят някоя община. Имаме нужда от консенсусно мерило какъв е резултатът, в противен случай стигаме до абсурди. Трябва ни измерител – да е ясно по какъв начин четем резултатите, заяви Дончев.

Отсега виждам опити да се подгрее атмосферата за неделя вечерта. Отсега виждам как някой ще се обяви за победител - истински или морален, и в същото време как някой друг ще е виновен. Това си е чист когнитивен дисонанс, посочи Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Освен това трябва да съхраним някакви базисни индикатори за политически разлики. Ако всичко стане мармалад и единият не може да се различи от другия - всичко е ляво-дясно, либерално-консервативно, как да правим разлика? Ако целта е всички да са изцапани с кал, какво мерим – кой е по-малко изцапан, добави той.

Не забравяйте, че след неделя идва понеделник, хората трябва да живеят заедно и след изборите идва по-съществената част от упражнението - местната власт трябва да работи, общините трябва да събират данъци, да ремонтират детски градини, да правят социална политика, политика в сферата на образованието и хората да живеят в мир и сговор. Искрено се надявам това високо ниво на политически емоции, което имаме в момента, да спадне и да се върнем към нормалността, каза още Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Коментари

 1. 2019.11.01 | 20:43

  Обяснете Тома Биков от какво разбира, какво умее с какво е полезен за България?

  1. 2019.11.02 | 09:59

   С КАКВО ВИ Е ПОЛЕЗЕН БИКОВ? КАТО ИБРИКЧИЯ ЛИ ГО ПОЛЗВАТЕ? АКО Е ТАКА НАИСТИНА ЩЕ Е ПОЛЕЗЕН,ЗАЩОТО ОТЛИЧНО РАЗБИРА ОТ ОБГРИЖВАНЕ НА ЗАДНИЦИ.

  2. 2019.11.01 | 21:15

   Биков си има ясна биография. Чети!
   Щом обичаш да питаш много обаче, я кажи ми Манолова от какво разбира?
   Учи в Москва на едно съмнително място, след това няколко години работи като адвокат на едни съмнителни хора, и след това...БУМ.... депутат....
   Абе направо капка роса

  3. 2019.11.01 | 21:03

   Как да ти обясним, като си прост и не можеш елементарни неща да разбереш ?

   Политик, знаеш ли какво е ?

   Като научиш, какво е политик, сам ще разбереш, с какво е полезен Биков !

 2. 2019.11.02 | 09:42

  ИСТИНАТА Е ЕДНА -- тия се насират от срах !!

 3. 2019.11.02 | 09:38

  Дончев - дълги години шеф на "Отворено общество" - Габрово, Биков които не знае броя на партиите си които е сменил като последно беше в движението на другарката Пръмова / Кунева и се заканваше да вкарва хора от ГЕРБ в затвора !! Да се смееш ли, да плачеп ли ???

 4. 2019.11.02 | 09:32

  ГОРЕ НА СНИМКАТА --ГЕРОИТЕ НА Д. ДОНЕВ - ТРИМАТА ГЛУПАЦИ !!!

 5. 2019.11.01 | 22:11

  Всички гнусни неща идват от управляващите ,от лидера им,който преди избори умира от страх и забравя,че е премиер на България и всички граждани трябва да се уважават по един и същи начин независимо по тяхната партийна принадлежност,но вие ,които сте се наредили на тази маса сте загубили човешкия си образ

 6. 2019.11.01 | 21:34

  Не знам от какво сте част и от какво не сте , но на народа му дойде до гуша простащината ви , некомпетентността ви , наглостта ви и гнусното ви брутално поведение ! И на децата е ясно че ако не манипулирате изборите никога няма да спечелите !

 7. 2019.11.01 | 21:29

  Биков,ами нали за това те взеха в тази партия ,да следиш,гониш,да спреш да оплюваш тях,а опонентите си,такъв страх ви тресе,че започнахте да ставате смешни,а на лъжите,които постоянно измисляте едва ли някои ще ви повярва.Страхувате се за София,но нищо не казвате за указанията си в провинцията

 8. 2019.11.01 | 21:16

  Г-н Дончев,като знаете че идва понеделник защо ви е тази злоба и омраза,която леете по медиите ,не ви ли е срам да настройвате едни българи срещу други,да лъжете с цел да спечели кандидата ви,къде загубихте достойнство и чест и превърнахте изборите във война със всички злобни средства,не ви ли е неудобно да стоите редом до Биков -човека който не си знае партията,който до оня ден искаше да ви съди всичките,а Борисов в затвора и да му запушите устата го направихте депутат,за сметка на това възмутихте много привърженици

 9. 2019.11.01 | 21:07

  Станахте смешни заедно с лидера си за тази компроматна война,та нали вие сте майстори на това,факт е днешното изказване на лидера ви,защото секретар на МВР два дни преди изборите да казва,че някои му е искал едни пари,ама той бил не ги дал,неща от 2005 година,какво е и още вярно ли е ,че от дни раздавате по 100 лева за уж застъпниците ви,въпроси много,истина ли е че в провинцията има указания да се мобилизира ромския избирател,но вие така сте научени да ви е виновна опозицията,а вие света вода ненапита

  1. 2019.11.01 | 21:14

   Още една откачалка, реши да пише малоумщини !

   Имаш успех !

   По малоумно писание, трудно може да намери човек !

 10. 2019.11.01 | 20:01

  ТPЯБВAШE НEЗAБAВНO И БEЗYCЛOВНO ДA ПOДAДE OCТAВKA И ДA БЪДE ЗAДЪPЖAНO, PAЗCЛEДВAНO И CЪДEНO OЩE KOГAТO – ЛИЧНO ИЗДAДE ЗAПOВEД ЗA НEЗAKOННO YБИЙCТВO C ГPAНAТOМEТ PПГ – 7 И ЛИЧНO ПPOИЗВEДE ПЪPВИТE ДВA ИЗCТPEЛA C PПГ – 7 И YМИШЛEНO YБИ НEOCЪЖДAН БЪЛГAPCKИ ГPAЖДAНИН, KOЙТO E БИЛ CВИДEТEЛ НA ПPECТЪПЛEНИЯ ИЗВЪPШEНИ OТ AВEPИ НA БOЙKO БOPИCOВ… / ЗA KOEТO НEЗAKOННO YБИЙCТВO БЪЛГAPИЯ БEШE OCЪДEНA OТ EВPOCЪДA И БЪЛГAPCKИЯ НAPOД ЗAПЛAТИ 50 000 EВPO OБEЗЩEТEНИE НA БЛИЗKИТE НA НEЗAKOННO YБИТИЯ БЪЛГAPИН… / – OЩE KOГAТO KAТO ГЛAВEН CEKPEТAP НA МВP ПO НEГOВA ТAЙНA ЗAПOВEД НEЗAKOННO БЯXA YБИТИ НAД CТO И ПEТДECEТ БЪЛГAPCKИ ГPAЖДAНИ
  БEЗ CЪД И ПPИCЪДA – OЩE KOГAТO БEШE PAЗKPИТA НEГOВAТA МY НEЛEГAЛНA И НEЗAKOННA ФAБPИKA ЗA ЦИГAPИ В KPAЙМOPИE… – OЩE KOГAТO ИЗДAДE ТAЙНA ЗAПOВEД ЗA YБИЙCТВAТA НA – НA МИШO БИPAТA И НA CЪПPYГAТA НA МИШO БИPAТA… – НA ДEНИC EPШOВ – НA ВAНЬO ТAНOВ – НA ЖYPНAЛИCТKAТA OТ PYCE – НA ПPOФECOP ВYЧKOВ – OЩE KOГAТO ЦPY НA CAЩ YCТAНOВИ YБEДИТEЛНИ ДOKAЗAТEЛCТВA ЧE E ЗAМECEН И ИМA ВAЖНA POЛЯ В НAPKOТPAФИKA И KOНТPAБAНДAТA НA ЦИГAPИ И ГOPИВA…И ИЗВЪPШВA ПPAНE НA МPЪCНИ ПAPИ OТ МAФИOТCKA ДEЙНOCТ ЧPEЗ БAНKAТA НA CВOЯТA ЦВEТEЛИНKA…– OЩE KOГAТO ЗAEДНO C НEГOВИЯ ЦВEТAН ЦВEТAНOВ БEШE ГЛAВНИЯ OPГAНИЗAТOP НA ДOCТAВKИ НA OPЪЖИЯ И AМФEТAМИНИ OТ БЪЛГAPИЯ ЗA НAД EДИН МИЛИAPД EВPA ЗA ИCЛЯМCKИТE ТEPOPИCТИ НA ИCЛЯМCKA ДЪPЖAВA – ИДИЛ ДAEШ, AЛ KAЙДA, AН НYCPA, ДЖEЙШ AЛ ИCЛAМИ И ДP.– OЩE KOГAТO БEШE CPEД OCНOВAТEЛИТE И ШEФOВEТE НA НAЙ – CВИPEПAТA БЪЛГAPCKA ПPECТЪПНA МAФИOТCKA, ТEPOPИCТИЧНA PEKEТЬOPCKA OPГAНИЗAЦИЯ – C И K – OЩE KOГAТO В ИНТEPВЮ ПO ТEЛEВИЗИЯТA ПPEД ВEНEТA PAЙKOВA ПYБЛИЧНO ЗAЯВИ, ЧE CE ГOPДEE ЧE E БИЛ ТEPOPИCТ – PEKEТЬOP……НEKA CEГA ТEЗИ YМНИЦИ OТ БЪЛГAPCKИТE ТAЙНИ И ЯВНИ CЛYЖБИ, KOИТO ПPEДИ НЯKOЛKO ДECEТИЛEТИЯ CПACИXA KPAДEЦA НA AВТOМOБИЛИ В БYДAПEЩA, KOЙТO БEШE ЗAДЪPЖAН В ЧEXИЯ И ЛEЖA В ЗAТВOPA В ПAНKPAЦ И ЩEШE ДA БЪДE OCЪДEН ТAМ, …НO НAЩE CЛYЖБИ ГO ИЗМЪKНAXA OТ ТAМ, KAТO ПPEДCТAВИXA ФAЛШИВИ ДOKYМEНТИ, ЧE YЖ БOЙKO БOPИCOВ БИЛ CЪТPYДНИK ПOД ПPИKPИТИE НA БЪЛГAPCKИТE CЛYЖБИ…. …CЪТPYДНИK AГEНТ ГO НТAПPAВИXA ПOCЛE KAТO ГO ВEPБYВAXA И МY ДAДOXA ЗВYЧНOТO AГEНТYPНO ИМE „БYДA“ / ТA ДA МY НAПOМНЯ ВИНAГИ ГPAДA KЪДEТO E KPAЛ AВТOМOБИЛИ / …A ПOCЛE CЪЩИТE ТИЯ НAШИ YМНИЦИ OТ PAЗНИТE CЛYЖБИ И CЛYЖБИЦИ ГO ПOCТAВИXA / CPEЩY БAЯ ПAPИЦИ / ЗA ГЛAВEН CEKPEТAP НA МВP… …ПOCЛE ЗA KМEТ НA COФИЯ… KAТO CТЪПAЛO……KЪМ НAЙ-ВИCOKИЯ ПOCТ В ДЪPЖAВAТA…….E CEГA НEKA ТOЧНO ТИЯ KOИТO ПPOИЗВEДOXA ТOЯ „ПPOДYKТ“ CAМИ ДA CИ ГO ПPИБEPAТ… ЗНAЯТ KAK… И МOГAТ…… PAЗБИPA CE… CЛEД KAТO ПOЛYЧAТ „ЗEЛEНA CВEТЛИНA“ И CЪГЛACYВAТ ДEТAЙЛИТE…. ЗНAЯТ C KOГO…

  1. 2019.11.01 | 21:11

   Той поне е "лицето Борисов" , щото ти си голям г'з...!!!

 1. 1
 2. 2
 3. 3

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет