Силна подкрепа от демократичните сили към кандидата за кмет на Дупница инж. Методи Чимев

  • 31 октомври 2019 16:24

  • 399
  • 0
Силна подкрепа от демократичните сили към кандидата за кмет на Дупница инж. Методи Чимев
© ПП ГЕРБ

Демократичните сили в община Дупница заявиха категоричната си подкрепа към кандидата за кмет инж. Методи Чимев. Това стана по време на пресконференция, в която лидерите на демократичните партии призоваха своите избиратели да подкрепят развитието на Дупница, както и работещия и успешен кмет инж. Чимев.

„Аз очаквах в рамките на тази кампания всеки, който заявява интерес да управлява общината, да заяви категорично какво предлага, да покаже какво е направил или да каже това, което предлага, как ще го направи“, коментира инж. Чимев, съобщиха от ПП ГЕРБ.

„Ако някой имаше доблестта, най-разумно би било в мое присъствие да каже: ти допусна такива грешки или това, което реализира, бих го направил по еди-какъв си начин. За мое огромно учудване това не се случи. А още по-неприятно ми беше да слушам опитите за манипулиране и изкривяване на информация“, каза Чимев. За пример той даде манипулацията, че в ромските махали ще се събарят построените сгради. Досегашният кмет риторично попита защо това не се обяснява както е редно.

„Защото касае само ромските махали, или там е по-лесно да бъде изречено? В България има Закон за устройство на територията – там пише кое е законно и кое не. И може би колегите, които се опитаха да трупат актив на тази тема забравиха, че и те бяха кметове. Защо не решиха тези проблеми?“, попита Методи Чимев. „Единствено по време на моя мандат се стартира урегулиране на ромските квартали“, припомни той.

По време на пресконференцията инж. Чимев остро разкритикува и манипулациите, тиражирани относно цената на водата и членството на Община Дупница във ВиК Асоциацията. Той припомни, че цената на водата се определя от ДКЕВР, а Общинският съвет има право да я коригира в определени рамки. „Не е редно човек, който има претенции да ръководи една община с над 50 хил. души, да говори несериозни неща“, подчерта Чимев.

„Бяхме коректни. Постарахме се да водим диалог на принципна основа. Вторият тур е в неделя и нека нашите съграждани помнят, че избираме начин на управление за следващите 4 години. Затова призовавам за разум в неделя. За разум, приятели, за да не се оплакваме после как сме сбъркали“, призова съгражданите си инж. Методи Чимев и благодари за подкрепата, която е получил досега от гражданите и от останалите политически сили.

„Твърдо и категорично мога да заявя, че г-н Чимев – неговите виждания и управление, отговарят на демократичните и пазарни модели. Затова ние го подкрепяме категорично и не издигнахме кандидат на СДС“, заяви Костадин Костадинов, областен лидер на сините и член на НИС на СДС.

„Нито веднъж за тези 8 години в Общинския съвет аз не чух от опонентите вляво нещо градивно и работещо в демократичната среда. Ние сме пазарно общество, в което се работи на пазарен принцип – с проекти, с равнопоставеност на икономическите субекти и правила. От тях чухме само държавата да даде, Общината да даде – всички разбирате, че това нещо няма как да работи в една пазарна среда. Г-н Чимев откри простичката формула – проекти, работа, умения. Неслучайно това, което се случва в Дупница, е меко казано грандиозно. Давам за пример една близка община – Бобошево. За 4 години – нито един проект, за 4 години – нищо. Всички дупничани, които искат да гласуват за ляв кандидат, особено пък за г-н Дангов, нека отидат в Бобошево и да видят какво е направено за 4 години и как изглежда едно населено място, управлявано от червен кмет“, подчерта Костадин Костадинов.

„Когато някой говори за промяна, трябва да си правим равносметка каква промяна предлага. Ако тя означава, след един успешен мандат, в следващите 4 години да не се случва нищо, заявявам категорично, че съм против такава промяна“, заяви Йонко Гергов, председател на Политическия съвет на Партия на Зелените. Той призова гражданите да си припомнят какво бе направено в Дупница през периода 2003 – 2007 г. „Аз лично не си спомням с нещо да запомнихме управленския мандат на г-н Дангов. Затова, искам още веднъж да призова всички онези, които ни подкрепиха, да направят същото тази неделя – да подкрепим и изберем инж. Методи Чимев за кмет на община Дупница“, призова Йонко Гергов.

Лидерът на ГЕРБ – Дупница Ивайло Константинов благодари на всички дупничани за подкрепата. „Това е безценна подкрепа, защото е не за ГЕРБ, не за кмета на ГЕРБ, а за Дупница“, заяви Константинов.

„Лицата на промяната ли са г-н Дангов и г-н Соколов – два провалени кмета по време на мандатите си. Ако това е промяната, ние такива промени виждахме на национално ниво 4 пъти – леви правителства, след управлението на които имаше национални катастрофи“, каза Ивайло Константинов. Той бе категоричен, че една от целите на левицата е да падне синята крепост Дупница.

„Завиждам на г-н Чимев за спокойствието и толерантността, с които участва в цялата тази кампания. Това е поведението на един европейски кмет“, подчерта Константинов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
399 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини