Диана Иванова: Приемам резултата като успех

  • 28 октомври 2019 12:51

  • 670
  • 2
Диана Иванова: Приемам резултата като успех
© ГЕРБ

Смятам резултатите от първия тур за успех от гледна точка на стартовата позиция, от която тръгнахме, и от гледна точка на това, че не съм политик, а гражданин. Ще анализираме, ще преценим, ще се учим, и се надявам, че ще вземем правилните решения.

Това каза кандидат-кметът от ГЕРБ в Русе Диана Иванова. Тя коментира междинните резултати, които й отреждат второ място на първия тур и явяване на балотаж на 3 ноември срещу кандидата на местната коалиция "БСП за България" Пенчо Милков. Иванова благодари на всички, които са я подкрепили, като заяви, че е добре да се коментират резултатите след балотажа. "Мисля, че с чест излязохме от целия негативизъм, който беше изсипан върху мен и партия ГЕРБ. Излязохме с чиста, позитивна и открита кампания. Искам да се обърна отново към хората с призив не да водим битки, не да воюваме помежду си, а да се обединим", каза Иванова, цитирана от БТА.

Областният координатор на ГЕРБ Пламен Нунев заяви, че постигнатият резултат в община Русе отговаря на реалната политическа ситуация в града. Той посочи, че е имало много кандидати за общински кмет и за общински съветници. Нунев каза, че днес ще се състоят работни срещи за пълна консолидация на дясното политическо пространство в Русе. По думите му с десните партии в крайдунавския град ще се водят конструктивни разговори.

По повод на резултатите в област Русе Нунев заяви, че в по-голямата част партията отчита успех. В пет от осемте общини кандидатите на ГЕРБ печелят от първи тур - Бяла, Иваново, Ценово, Сливо поле и Борово. Според междинните резултати в тези населени места партията има и пълно мнозинство в общинските съвети. По думите на Нунев общият брой на общинските съветници в областта е увеличен с десетина души спрямо резултатите от изборите през 2015 година. Намаление се отчита в областния град. Нунев посочи, че в общините Две могили и Русе кандидат-кметовете на ГЕРБ ще се явят на балотаж.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
670 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.10.28 | 13:31

2

Като гледам всички загубили на първия тур смятат представянето си за успех. Мислех, че това е запазена марка само на комунистите...

сега

2019.10.28 | 13:25

1

сега ще платят на мангалите и тая ще стане кмет. после върбан циганина ще му се отплатят с обществени поръчки. така е в града на свободния дух.

Добави коментар

Водещи новини