Калин Каменов печели втори мандат във Враца при 100% обработени протоколи

  • 28 октомври 2019 10:29

  • 938
  • 0
Калин Каменов печели втори мандат във Враца при 100% обработени протоколи
© ПП ГЕРБ

В шест от десетте общини в област Враца има избрани кметове на първи тур от местните избори, в останалите предстои балотаж на 3 ноември. Това сочат данните при почти 100 процента обработени секционни протоколи, публикувани в интернет страниците на общинските избирателни комисии.

Избрани са досегашните кметове на общините Борован, Бяла Слатина, Враца, Козлодуй, Оряхово и Хайредин. Втори тур на изборите ще определи кметовете на общините Криводол, Мездра, Мизия и Роман.

Досегашният кмет на община Борован Десислава Тодорова, издигната от местна коалиция "СДС", печели трети мандат с 50,19 на сто пред кандидата на ГЕРБ Иван Костовски ГЕРБ, който получава 42,62 на сто при над 90 на сто обработени протоколи.

Кметовете на общините Бяла Слатина, Оряхово и Хайредин също печелят също трети мандат. Иво Цветков, издигнат от ГЕРБ за кмет на Бяла Слатина за пореден път, печели с 63,84 на сто от гласовете на избирателите. След него се нареждат бившият кмет на село Галиче Ценко Чоков, кандидат на местна коалиция от партии, с 19,46 на сто и кандидатът на БСП Борислав Попов с 14,84 на сто.

Кметът на Оряхово Росен Добрев, също издигнат от ГЕРБ, печели в общината за трети път с 56,52 на сто при над 95 на сто обработени протоколи. Със 74,53 на сто от гласовете на избирателите в община Хайредин трети мандат ще започне и досегашният кмет Тодор Алексиев.

Кметът на община Враца Калин Каменов печели втори мандат с над 73 на сто от гласовете в обработени протоколи. Досегашният кмет на община Козлодуй, издигната от ГЕРБ, Маринела Николова получава 76,27 на сто от вота на първи тур и ще започне втори мандат.

Балотаж ще определи кмета на община Криводол, където досегашният кмет Петър Данчев, кандидат на местна коалиция, води с 42,04 на сто пред Христо Доков, издигнат от ГЕРБ, който получава 40,35 на сто от действителните гласове на първи тур. На втори тур за кмет на община Мездра ще се явят следващата неделя Генади Събков и Иван Аспарухов, получили съответно 33,99 на сто и 36,28 на сто от гласовете на избирателите.

Събков е досегашен кмет на общината и кандидата на "БСП за България", а Аспарухов е бивш кмет на Мездра четири мандата и кандидат на местна коалиция "АБВ".

Втори тур на изборите ще има в община Мизия, като дългогодишният кмет Виолин Крушовенски, кандидат на НДСВ, ще се яви заедно с кандидатът на ГЕРБ Валя Берчева. На първи тур Крушовенски води с 48,54 сто пред 46,60 на сто пред Берчева.

Следващата неделя ще бъде определен и кметът на община Роман между кандидата на местната коалиция "АБВ" Валери Ролански получил на първи тур 45,03 на сто и кандидатът на ГЕРБ Тихомир Вълчев с 31,75 на сто от действителните гласове.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
938 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини