Кандидат-кмет предлага джип като подарък за избирателите

Два дни преди изборите, на митинг един от кандидат-кметовете за пазарджишко село предлага на избирателите подарък – лек автомобил.

В края на изборния ден ще стане ясно кое е населеното място и кой е кандидат-кметът.

Видеозапис от празненството показва как той стимулира хората да гласуват за него и за друг кандидат-кмет.

„Приготвил съм един малък подарък. Ако се случат нещата, а аз съм сигурен, че ще се случат. На 27-ми, с бюлетина…. Кмет на община Пазарджик… и кмет на кметство… моята особа. Приготвил съм един лек подарък, малък подарък, на някой жител, на който му се падне това нещо. Да се прибере вечерта с добър автомобил. Благодаря ви”, коментира той, предаде БТВ. Автомобилът, който подарява, е негов.

В селото разказват, че това не е първата кола, която кандидат-управникът подарява.

„Както винаги през последните 4 избори, той изкарва неговия личен автомобил и го дава на томбола. Украсява го през деня, хората от селото го гледат и на 10 февруари, когато е празникът на селото, той го дава от една томбола”, разказа Стоимен Папазов, жител на селото.

След предните кметски избори, подарък получават Георги Златанов и съпругата му. „Това е колата. Трябва да си на центъра на площада и той избира някой от селото, ако го няма на площада - избира друг. Това при него е може би като традиция да си подарява неговата кола”, разказа Георги Златанов.

Че подарява коли, призна и кандидатът за кмет. "Това, че имаме кола от 1500 или 2000 лв. не е проблем за един селски кмет. То всеки може да направи подарък за каквото иска. Няма проблем. Какъв е проблемът?", пита той.

Прокуратурата вече проверява случая, а кое е селото и кои са участниците в агитацията, очаквайте след края на изборния ден.

Коментари

  1. 2019.10.27 | 19:23

    а не държава.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Избори

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет