Започна спокойно работата в 127 избирателни секции във Видин

  • 27 октомври 2019 08:20

  • 163
  • 0
Започна спокойно работата в 127 избирателни секции във Видин
© Булфото

Изборният ден във Видинска община започна нормално и в спокойна обстановка. Всички секционни комисии са отворили навреме, в една избирателна секция номер 14 в град Видин не се е явил председателя и той ще бъде заменен, съобщи Павел Петков, председател на Общинската избирателна комисия /ОИК/.

Общо 56 760 са избирателите в община Видин, които ще гласуват в 127 избирателни секции. Пет от тези секции са подвижни - в Дома за стари хора в село Кутово, в болницата във Видин, както и в град Дунавци и селата Капитановци и Градец. Броят на членовете на секционните избирателни комисии за местния вот в община Видин е повече от 1000 души.

Кандидатите за кметове на най-голямата община в областта - Видинската са десет. В 12 населени места от община Видин ще се избира кмет на кметство, в тези места избирателите ще гласуват с по три бюлетини. За разлика от предишните местни избори през 2015 година, сега кмет на кметство ще се избира в 10 села по-малко, броят на общинските съветници също е намален - от 37 на 33. До вчера в ОИК Видин са постъпили две жалби, които не касаят съществени нарушения - за заличаване на агитационни материали.

Последвайте канала на

Калина Христова
163 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини