Всички секции в община Хасково започнаха изборния ден

  • 27 октомври 2019 08:06

  • 168
  • 0
Всички секции в община Хасково започнаха изборния ден
© Булфото/Архив

Всички изборни секции в община Хасково отвориха и започнаха навреме изборния ден. Това съобщи председателят на ОИК Пламен Лечев пред БТА. По негови думи навсякъде местата за гласуване за обезпечени с всичко необходимо. Няма технически проблеми. Едва в две секции не са се явили навреме членове на СИК, но това не е попречило на старта на изборния процес.

По данни на ОИК в община Хасково 78 986 души с право на глас ще имат възможност да определят органите на местното самоуправление за следващите 4 години. Разкрити са 151 секции. Една от урните е подвижна, извънредна секция е разкрита в МБАЛ - Хасково, а 79-та секция е специално пригодена за лица със затруднения в зрението и придвижването.

Освен общинския кмет в общината ще бъдат избирани и кметове на 26 села от общо 36 населени места, като броят на претендентите за кметове е 63. В 9 от селата изборът е предрешен, тъй като има само по един регистриран кандидат.

Кандидатите за кмет на общината са десет. Кандидатите за общински съветници в 41-местния орган на местното самоуправление са 344, излъчени от 20 листи. Във вота са ангажирани 1219 членове на секционни избирателни комисии. Правата на участниците в него ще защитават 800 застъпници на 8 политически сили плюс независим кандидат.

На територията на областта 207 032 е броят на гласоподавателите в 11-те общини. Разкритите секции са 471.

Последвайте канала на

БТА
168 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини