Георги Марков в Добрич: Пред хората на тези избори има само една дилема – направеното от ГЕРБ или ненаправеното от БСП

  • 24 октомври 2019 10:16

  • 274
  • 1
Георги Марков в Добрич: Пред хората на тези избори има само една дилема – направеното от ГЕРБ или ненаправеното от БСП
©

Дилемата на предстоящите местни избори е между направеното и ненаправеното. Това заяви при посещението си в Добрич народният представител от ПГ на ГЕРБ Георги Марков. Той беше в града по покана на Надежда Петкова, кандидат за кмет от местна коалициа ГЕРБ (СДС). На срещата в Огледална зала ,,Нели Божкова” пред десетки свои почитатели, известният бъгарски политик и конституционен съдия от 1994 до 2003 година говори по темaта ,,30 години демокрация”.

При откриването на срещата Надежда Петкова представи госта и сподели: ,,Георги Марков е един от най-добрите политически анализатори, който с хирургична точност може да направи дисекция на всеки обществен проблем в България и света. Той не се страхува да назовава нещата с истинските им имена. Ето защо днес му казвам добре дошъл в Добрич. Защото по време на цялата кампания за местните избори не се колебах да казвам истината за управлението в града през последните 4 години. Добрич не заслужава да бъде управляван от хора, които се опияняват от това да се виждат на телевизионния екран. Думите им създават илюзия, че в града ни нещо се случва, а действителността е плашеща. Разбити улици, мръсотия, страх и безвремие. Това не е градът, в който искаме да живеем.

"Нужен е дебат за това какво да правим през следващите четири години, за да бъде изведен Добрич на едно друго ниво, което заслужаваме. Какво правим, за да можем ние и децата ни да имаме бъдеще тук и да направим добра регионална политика, такава, каквато можем и каквато заслужаваме“, попита Надежда Петкова известния политик.

"Запознах се с Надежда Петкова в парламента и се впечатлих от нейната одухотвореност. Затова съм тук“, каза Георги Марков. „Надявам се, че гражданите на Добрич ще сравнят направеното през последните 30 години от ГЕРБ и ненаправеното от БСП. Това е дилемата – направеното срещу ненаправеното“, каза политикът.

По думите му в градовете, които е посетил при представянето на книгата си, е видно, че там, където има кметове на ГЕРБ – населените места са видимо променени. „Надежда е с две деца, с две висши образования и с двоен опит – и като общински съветник, и като зам.-кмет. Тя е човек, който е наясно с проблемите на местното самоуправление. Но освен качествата - тя има и политическа подкрепа на най-голямата партия в България - ГЕРБ, която за тези 30 години демокрация единствена няма изборна загуба от БСП. И това не е случайно“, коментира депутатът и риторично запита: „Кой стои зад днешния кмет? Издигнат от Реформаторски блок – къде е той днес? Най-голямото недоразумение на българската политическа сцена през тези 30 г. 7-8 партии с по половин процент се събраха, за да минат заветните 4%, качиха се на гърба на Борисов, влязоха във властта, изпокараха се и дим да ги няма – по-голямата част към Брюксел. Партия ДБГ няма. От НДСВ остана портретът на царя“.

"Затова много важно за този град е, че за да се възроди, трябва да има кмет, който е наясно с проблемите, да има качества, но и да има зад гърба си премиер и правителство, както и партия, които видимо промениха големите градове. Затова се надявам този път да се гласува разумно. Ако жителите на Добрич искат промяна, това е промяната – Надежда“, каза Георги Марков.

Последвайте канала на

Novini.bg
274 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Истината?

2019.10.24 | 11:15

1

А госпожа Надежда Петрова би ли понесла отговорност за центъра на град Добрич? Тя е одобрил и приела проекта. Би ли казала Защо за 10 години управление на нейната предшественика от ГЕРБ не се направи водния цикъл на града? Проект от преди Детелина Николова да заеме кметския пост. Никой не искаше да си рискува мястото, за да свърши нещо. Проекта беше преработен и осъществен от сегашното ръководството на града. А разбитите улици са от десетилетия, точно, защото подмяна на водопровода беше наложителен. Та, не знам кое е направеното от ГЕРБ, ама знам с кое се оправдаваха няколко мандата. Знам и как улици са "асфалтирани" по документи, а на практика са на чакъл. Пак по времето на ГЕРБ. Благодаря от такава направа.

Добави коментар

Водещи новини