Кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ Огнян Ценков разговаря с жители на кварталите „Плиска” и „Строител”

  • 23 октомври 2019 12:56

  • 193
  • 1
Кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ Огнян Ценков разговаря с жители на кварталите „Плиска” и „Строител”
© Пресцентър ГЕРБ

В края на мандата си всеки кмет е длъжен да даде отчет за свършеното. Удовлетворен съм, че през тези 4 години с подкрепата на държавната власт, ние, жителите на община Видин, извървяхме един нелек, но успешен път и стъпихме върху здрава основа, за да надграждаме постигнатото. Това каза кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ Огнян Ценков, който заедно с кандидатите за общински съветници на партията Веселка Асенова, Анна Маринова, Десислава Димитрова, Венци Пасков, Петър Митев, Калин Каменов, Марин Маринов, Иван Цолов, Стефан Ванчев, Петър Петров, и Венцислав Боянов разговаряха с жители на видинските квартали „Плиска” и „Строител”, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Ценков посочи, че през мандата е обърнато сериозно внимание на подобряване на жизнената среда. Извършени са ремонти на улици, които не са били ремонтирани повече от 30-40 години, ремонти на училища, читалища и кметства. „Обърнахме специално внимание на социалните дейности. Неслучайно през 2016 г. Община Видин получи награда за активно и ефективно партньорство с неправителствения сектор”, каза Огнян Ценков.

Кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ се спря и на постигнатите резултати в сферата на образованието, както и на богатия културен календар на общината. „Нашата културна програма включва разнообразни събития с регионален, национален и международен характер. Гордея се, че поставихме основите на нов фестивал – за опера и балет, който има вече три издания”, подчерта Ценков.

Кандидатът за кмет на община Видин акцентира и върху усилията на Общината за подпомагане и развитие на спорта. „Радвам се, че тук - в закритата лекоатлетическа писта, има представители на много спортни клубове, има шампиони, донесли слава на видинския спорт. През тези 4 години работихме заедно за развитието на спорта, а десетките медали и отличия, спечелени от нашите спортисти, са показател, че добре сме си свършили работата”, каза Ценков.

Той подчерта, че Общината е изпълнила на 100 процента ангажимента си по отношение изплащането на субсидията за спортните клубове, заложена в бюджета на Община Видин. „За пръв път от 10 г. ние реално изплащахме на клубовете гласуваната в бюджета сума за спорт. Спортните клубове използват напълно безплатно общинската спортна база, като Общината поема и разходите за ток, вода и други консумативи. Въпреки тежката финансова криза, в която бяхме, откупихме онази част от Гребната база, която бе частна собственост и направихме ремонт на това уникално съоръжение, какъвто не беше правен от 50 г.”, припомни кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ Огнян Ценков. Той бе категоричен, че ако видинчани му гласуват доверие за втори кметски мандат, спортът ще продължи да бъде сред приоритетите в развитието на община Видин.

Последвайте канала на

Novini.bg
193 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Филип

2019.10.23 | 15:04

1

Абе не ви ли е срам бе? Видин му разказахте играта. Тоя специално е толкова вулгарен, толкова безкруполен, толкова мазен, че нямам думи. Изключително неприятно същество и АМА ГРАМ не му пука за града. Но е много важно някой да се появи и да го хвали. Строил е цялата община да го хвали. Изключителен, ама изключителен комплексар. Какво да ви кажа. И не, не го пиша това защото са избори, а защото е истина. И ако сега Видин не го премахне, то няма кога. По зле от тоя е само заместника му, дето иска под масата повече и от кмета. Всичко може да се направи само пари да му дадеш...

Добави коментар

Водещи новини