Кандидатът за кмет на район "Люлин" от ГЕРБ: Трудна е интеграцията на ромите в квартала

  • 23 октомври 2019 10:37

  • 547
  • 4
©

Много е трудна интеграцията на ромите в кв. "Люлин". Важно е децата да се образоват, за да бъдат по-късно пълноценни граждани. Това каза кандидатът за кмет на район Люлин Милко Младенов от ГЕРБ в интервю за izbori.bg.

„Незаконните постройки постоянно се увеличават. През ден-два попадаме на роми, които сглобяват колиби“, стана ясно от думите му. „Престъпността в квартала намалява, защото освен добрата работа с МВР, се събориха две гета и се постави видеонаблюдение“, отбеляза Младенов.

"Нямаше нито едно санирано училище в "Люлин", когато поехме управлението на квартала", разкри кандидатът на ГЕРБ. Той добави, че са санирани четири градини и в момента се санира пета.

По думите на Младенов, недостиг на места има и в "Люлин", но само в яслените групи. "Ще се построи нова детска градина в квартал "Филиповци" на мястото на стара", информира той.

Кандидатът за кмет посочи и друг проблем в квартала – от 40 години има междублокови пространства, които не са докосвани. "Работим в тази посока и не сме спирали до момента подобряването на такива места", каза той.

Милко Младенов сподели какви са приоритети му през следващия мандат. „Ще има вход към "Западен парк". Изготвен е проект за това. В "Люлин" - център се предвижда и създаването на голямо парково пространство“.

Кандидатът за кмет обясни, че данъците не са основните приходи в Столична община. "Разходите за района надвишават приходите", каза Младенов.

На въпрос как оценява своите конкуренти, той каза, че им дава добра оценка, но опитът е в негова полза.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
547 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Az

2019.10.23 | 11:38

3

ГРОБ - В ЗАТВОРА ВСИЧКИТЕ НАЧЕЛО С УЧИТЕЛКАТА !

к

2019.10.23 | 12:05

4

Ако ставаше така, нямаше да има място за тях от червени, заключени до живот с целите си родове паразити.

ха-ха-ха

2019.10.23 | 11:29

2

Какво сте направили за квартала освен презастрояване, мръсотия, шум, мръсен въздух, разбити улици, паркирали по улици и зелени площи коли, цигани пребъркващи боклукчийските кофи. Този парк вече 2 години го ремонтирате и още е до никъде.

2242

2019.10.23 | 11:28

1

Мръсно, лъжливо лайно!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини