Министър Ананиев подкрепи програмата на кандидата за кмет на Добрич Надежда Петкова

Програмата на кандидата за кмет от местна коалиция ГЕРБ (СДС) Надежда Петкова показва изключителния професионализъм и познаване на проблемите на град Добрич. Това каза министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през. Той бе в града за откриването на новия модерен 32-срезов компютърен томограф.

Надежда Петкова благодари на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и на министъра на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през за това, че болницата в Добрич вече има такава модерна апаратура, която дава възможност пациентите да бъдат диагностицират и лекувани успешно в Добрич.

„В моята програма като кандидат за кмет съм позиционирала конкретни теми, за да подкрепим както нашата болница, така и двата консултативно-диагностични центъра. Трябва да направим така, че да имат добра медицинска апаратура, но също и медици, специалисти“, посочи кандидатът за кмет. Тя е водила разговори с министър Ананиев за възможността болницата да получи лапароскопско оборудване.

В Добрич да има филиал на Медицинския университет-Варна е друга задача, която Надежда Петкова си е поставила и вече е предприела конкретни стъпки. „В тази форма аз виждам не само подкрепа за осигуряване на кадри за болницата и двете ДКЦ-та, но и мащабен проект, чрез който младите хора ще могат да водят практиката си в детските ясли и градини, в пенсионерските клубове и социалните обекти”, обясни тя.

„Предложенията на Надежда Петкова по отношение на решаването на проблемите с човешките ресурси съвпадат с политиката на Министерство на здравеопазването. Нейните предложения са реалистични и осъществими. Когато бъде одобрен бюджетът за 2020 година, можем да обсъдим как да се закупи нужната за болницата апаратура“, каза министър Ананиев и добави, че за да има достъпно и висококачествено здравеопазване - е необходимо да се инвестира в сектора.

„Общината трябва да бъде активна, а не да абдикира от проблемите в здравеопазването“, каза Надежда Петкова. Тя изрази убедеността си, че в подкрепа на качественото здравеопазване в Добрич може да се търси и европейско финансиране, за да се подкрепят доболничната и болничната помощ в града, а граждани на Добрич да се чувстват спокойни, че тук могат да се лекуват.

 

Коментари

  1. 2019.10.23 | 17:45

    Надеждите са ни насочени към тази жена. В Добрич не се случва нищо от години

  2. 2019.10.22 | 17:15

    Ананиев да тръгне в провинцията да види за какво здравеопазване става въпрос,как личните лекари лекуват болните,колко трудно хората отиват до областния си град при специалист и тогава да говори,че са направили нещо за здравеопазването

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет