Кандидатът за кмет на район „Западен“ в Пловдив Димитър Колев: Изграждаме пътната връзка между „Прослав“ и „Коматево“

„Готови сме да започнем изграждането на пътната връзка между Коматевско шосе и квартал „Прослав“ веднага след изборите“. Това съобщи кандидатът на ГЕРБ за кмет на пловдивския район „Западен“ Димитър Колев пред граждани. Той уточни, че до момента администрацията е свършила огромна работа и в най-близко бъдеще ще се пристъпи към реализиране на важния транспортен проект.

Предвижда се пътят да започне след кръстовището на улиците "Елена" и "Клокотница" от страната на „Западен“ и да минава през местността "Терзиите" към Коматевско шосе. Той ще осигури един напълно нов маршрут, тъй като ще излиза близо до улица „Остромила“ в „Южен“. В този район ще се изгради път с широчина 15 метра, от които 7 ще са улично платно, ще има велоалея, тротоари и един метър зелена площ. „Този проект ще даде още една входно-изходна артерия за жителите на „Прослав“.

В момента един от най-бързо развиващите се квартали на Пловдив разполага само с две такива – от Пещерско шосе и от околовръстния път“, уточни кандидатът за кмет на район „Западен“ от ГЕРБ Димитър Колев.

Паралелно с това веднага след изборите ще бъде възобновена и усилената работа по продължението на булевард „Свобода“, като вече се работи по отчуждаването на имотите, които влизат в обхвата на бъдещия път. Предвижда се булевардът да се свърже с улица „Рая“, като така от една страна ще се осигури пряк достъп до живеещите там, а от друга – ще се облекчи трафикът по Пещерско шосе.

Димитър Колев призова жителите на район „Западен“ да го подкрепят, за да може да бъдат реализирани тези важни проекти. ПП ГЕРБ е с номер 43 в интегралната бюлетина.

 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет