Сезират ЦИК за агитация на чужд език в Пещера

  • 22 октомври 2019 10:14

  • 472
  • 2
Сезират ЦИК за агитация на чужд език в Пещера
© Булфото (архив)

Жалба за агитация на чужд език в Пещера е внесена в ЦИК от местния щаб на една от големите партии. Авторите посочват, че това е нарушение на текст от Изборния кодекс, категорично забраняващ агитацията на език, различен от българския.

На 21 октомври на предизборно мероприятие в кв. "Луковица" Орхан Мурад и неговата сътрудничка са агитирали на език, различен от българския, което е в съществено нарушение на действащото в България законодателство.

Също така в публичното пространство е разпространен аудио-визуален мателиал, доказващ гореспоменатото нарушение. В клипа се дават обещания за разширяване на ромския квартал "Пирин" в Пещера и снабдяване с вода и ток на незаконните постройки, изброява се в текста на жалбата.

От пещерския щаб на партията, подала сигнала, настояват пред ЦИК да бъдат взети мерки за спиране на разпространението на въпросния аудио-визуален материал и да се наложат санкции на нарушителите.

Жалбата до Общинската избирателна комисия в родопския град е отхвърлена заради неприложен видеоматериал, затова е внесена жалба до ЦИК, информира ''Дарик''.

Последвайте канала на

Novini.bg
472 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Патриот

2019.10.22 | 18:18

2

Баш на турски си говореха, нали бях там. ВМРО ПЕЩЕРА са такива пумияри че нямам думи. НЕДЕЛЧО РЯДКОВ 3-ти в листата за съветници обиколи всички партии, сега е патриот а преди 6години раздаваше пари за ДПС.

Питащ

2019.10.22 | 12:58

1

И като са я сезирали, какво? А и сигурно са агитирали на японски!

Добави коментар

Водещи новини