Вяра Церовска ще работи за по-чист въздух в Перник

  • 20 октомври 2019 17:46

  • 479
  • 0
Вяра Церовска ще работи за по-чист въздух в Перник
© Канал 3

Да си лекар означава да си близо до хората и проблемите им. Винаги съм се занимавала с трудни проблеми, не съм оставяла пациентите си", с тези думи започна интервюто си в предаването "Беновска пита" кандидатът за кмет на Перник на Местни избори 2019 от ГЕРБ Вяра Церовска.

"Живея в дома на родителите ми в Перник. Мисля, че освен дясната политика, съм била много близо до хората. Това помогна по-леко да се премине от червено до дясно управление", заяви Церовска.

"Трябва да работим много въздухът в Перник да е по-чист. Тук работеха пещите на завод „Стомана”, ТЕЦ Перник работеше без филтър в годините на соц-а. в центъра имаше завод механична фурна и други заводи. Всяка къща гореше въглища. В момента са малко тези хора. ТЕЦ-а не е от тежките замърсители в нашия град.  Имаме 44 санирани блока, работим за по-добра инфраструктура, повишени изисквания към автобусите", коментира тя.

"Никога няма само един виновен за замърсяването. Имаше тежка, задушлива миризма в града. Общината участваше на всеки един въпрос какво се случва в Перник, дори през нощта. Заедно с РИОСВ търсихме кой причинява неудобството със замърсяването в града и то през нощта", добави Церовска.

"След нощна проверка на ТЕЦ-а установихме само въглищен прах. След мероприятията през нощта нямаме оплаквания от перничани. РИОСВ е направил необходимите актове и глоби", сподели тя.

"Когато правим проверка задължително ангажираме и РИОСВ, РЗИ и Агенцията по храните, за да се даде по-голяма техническа информация за това какво се случва. Ние нямаме становище по темата за горенето на боклуци в ТЕЦ "Република". Ние сме гласът на перничани и трябва да говорим по тези теми. Трябва да е ясно какво точно иска да направи ТЕЦ-а. Трябва да бъде показана инсталацията, която искат да поставят. Боклукът не бива да остава около нас, а да бъде унищожен, а най-добре е като резултат да се използва след това", каза още Церовска.

Всичко, което се случва на територията на Перник е свързано с общинската администрация. Всичко, което ще доведе до подобрение е наша грижа", завърши Вяра Церовска.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
479 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини