Димитър Николов: С 56 електробуса последно поколение ще се чака по-малко на спирките в Бургас

  • 20 октомври 2019 16:22

  • 810
  • 0
Димитър Николов: С 56 електробуса последно поколение ще се чака по-малко на спирките в Бургас
©

Нови 56 електробуса последно поколение ще попълнят редиците на градския транспорт в Бургас. Закупуването им ще позволи да се учестят разписанията по натоварените линии и да се оптимизира транспортната схема.

„Част от сегашните ни нови автобуси ще бъдат пренасочени към обслужване на съставните селища в общината. Така техните жители също ще се возят на екологично чисти и климатизирани транспортни средства“, съобщи Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден.

С увеличаването на подвижния състав общинският превозвач „Бургасбус“ ще разполага с достатъчно резервни автобуси, за да гарантира бърза реакция и подмяна на превозните средства с изправни при ПТП и повреди.

Времето за придвижване ще бъде намалено още с надграждане на системата от бързи автобусни линии. За целта ще бъдат реконструирани нови участъци от основните транспортни трасета. Поетапно ще бъде увеличен броят на кръстовищата с автоматизирано управление. Информационни табла на входните градски артерии ще предоставят информация за задръствания, ремонти, ПТП, за да могат водачите да планират маршрутите си и да оптимизират времето за пътуване.

Още преди да се сдобие с новите 56 електробуса, Община Бургас обнови цялостно професионалната гимназия по транспорт със специализираните й кабинети и работилници, а от тази есен в нея е разкрита паралелка „Електрически транспортни средства“. Друга новост от настоящата учебна 2019/2020 г. е тази, че успешно завършилите младежи получават в самото училище свидетелство за управление на МПС - категория С, без да заплащат допълнителни курсове за този документ.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
810 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини