Димитър Николов: Бургас ще има високотехнологична Университетска детска болница с 24-часов Спешен център

  • 20 октомври 2019 11:31

  • 1063
  • 1
Димитър Николов: Бургас ще има високотехнологична Университетска детска болница с 24-часов Спешен център
© Булфото (архив)

„Специализирана високотехнологична Университетска детска болница с 24-часов Спешен център ще бъде изградена в Бургас, а чакалните и педиатричните кабинети в бургаските поликлиники ще бъдат ремонтирани“, съобщи Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Лечебното заведение ще е за пациенти на възраст от 0 до 16 години. То ще бъде оборудвано с обзавеждане и апаратура от най-висок клас, отговарящи на всички съвременни стандарти в медицината.

Болницата ще разполага с детско Спешно приемно отделение, Реанимация и Диагностично-консултативен център. В нея ще функционират ключови за детското здраве клиники по уши-нос-гърло, нефрология, гастроентерология, пулмология, ендокринология, ревматология, неврология, очна клиника и Център за научни изследвания, в който ще се работи върху научни проекти в сферата на детските заболявания

Сградата ще бъде проектирана и изградена в синхрон с медицинските и архитектурни стандарти, но тя ще е най-вече съобразена със спецификата на лечението на деца.

Университетската детска болница със Спешен център ще обедини всички педиатрични специалности на едно място, което ще позволи комплексно лечение на децата не само от община Бургас, а и от цяла Източна България.

Предстои и ремонт на всички педиатрични кабинети и чакални в бургаските поликлиники. Целта е те да придобият нов, подходящ и щадящ детската психика облик, който да не стресира малките посетители, а да ги предразполага, помагайки им да се отпуснат по време на прегледа.

(Снимки: ПП ГЕРБ)

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1063 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Красимира Автанска

2019.10.21 | 01:57

1

В Бургас не останаха млади хора. Безобразното управление на града доведе до масов отлив на млади и умни хора. Стига предизборно натегачество!

Добави коментар

Водещи новини