Вяра Церовска се включи в тържествата по повод Деня на Перник

С празнична Света литургия започна Деня на Перник - 19 октомври. Ритуалът беше отслужен от Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит - в присъствието на зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на, народния представител д-р Александър Александров, областния управител Ирена Соколова, кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Перник Вяра Церовска и кандидати за общински съветници.

Празничният ден продължи с тържествено заседание на Общинския съвет, в което със званието Почетен гражданин на община Перник бяха удостоени Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит и Василена Василева, световна шампионка по таекуон-до.

Церемонията беше съпътствана с празнично шествие и издигане на националния флаг на пл. „Кракра“.

„В Деня на Перник, нашият прекрасен празник -19 октомври, се обръщам към вас с думи на благодарност и пожелания.  Благодаря на всички граждани, които не жалят сили и воля да работят за доброто на нашата общност. И нека отворим сърцата си за повече красота и доброта. В днешния ден ви пожелавам здраве, щастливи преживявания и много житейски успехи. Нека да се учим от грешките си и да се радваме на успехите си. Да приемем предизвикателствата, които ни очакват и стъпка по стъпка , заедно , да продължим да градим бъдещето си!“, сподели Вяра Церовска.

Приветствие към перничани отправи и областният управител Ирена Соколова.

„ Да си роден, израснал и изграждащ своя живот в Перник е привилегия. Тук миналото е наситено със смелост, с героизъм и основания за гордост, с изконни ценности и дълбоки духовни устои“, заяви Соколова.

 

 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет