Здравко Димитров: Ще работя в постоянен диалог със синдикатите и работодателите

„Като кмет ще работя в постоянна връзка със синдикатите и работодателите по основните приоритети на града“. Това заяви на среща с актива на КТ „Подкрепа“ кандидатът за кмет на Пловдив Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на. По време на разговора представителите на синдикатите поставиха въпроса за нарушения диалог между синдикат „Образование“ и Общината. 

 Имаме огромен проблем с броя на децата. Те нараснаха на 30 в група, а същото време нямаме и материална база да ги поемем. Няма легла, места за хранене, както и за игра, коментираха учителки от район „Южен“, цитирани от пресцентъра на ГЕРБ.

„Знам, че отговаряте за живота и здравето на децата, а те са буйни и енергични, групите са големи. Запознат съм проблема и затова в моята програма е предвидено строителството на 12 нови детски градини и ясли“, заяви в отговор Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на. Според него докато се построят новите сгради, няма как да се връщат деца и помоли учителите за търпение и обеща, ако стане кмет да направи всичко необходимо за подобряване на настоящата база на детските заведения във връзка с увеличеният им капацитет.

Синдикат „Здравеопазване“  постави на срещата проблемът вечният недостиг на средства в  общинското здравеопазване и попита как бъдещият кмет ще реши този заплетен възел. „Необходима е реформа и затваряне на всички дупки, от където изтичат средства. Общинското здравеопазване трябва да стане достъпно и ефективно, а решението ще бъде взето в диалог с всички заинтересовани страни и синдикатите“, бе категоричен Димитров. Същото така той подчерта необходимостта от насочване на усилията за ранна профилактика.  Това не е предизборно обещание. Това е институционално задължение на общината и аз се ангажирам като кмет стриктно да го спазвам. Така че превенцията и профилактиката да обхванат максимален брой граждани“, каза още кандидатът за кмет на ГЕРБ.

Синдикатите поставиха и въпроси за бъдещето на летището, водния цикъл и чиста питейна вода, трафика и въздуха, посочват от пресцентъра на ГЕРБ.

На финала пловдивският лидер на КТ „Подкрепа“ Атанас Кръстев връчи почетен плакет на Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на. „Искам да му благодаря, защото възстанови работата на Тристранния съвет за сътрудничество към Областна управа, както и Комитета за безопасни условия на труд. За разлика от някои други негови предшественици, бе в постоянен диалог с нас и решихме много проблеми заедно“, заяви Кръстев при връчването на отличието.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет