Иван Портних: Ще инвестираме в изграждането на нова база за водни спортове

Ще инвестираме в изграждането на нова база за водни спортове, но и ще развием съществуващите, както подхожда на морската ни столица – Европейски град на спорта. Това заяви досегашният кмет и кандидат за нов мандат Иван ПортнихИван ПортнихИван Николаев Портних e български политик от ПП ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на на срещата, инициирана от Обществения съвет по спорт.

Той увери, че Варна ще се подготви подобаващо и за предстоящото домакинство на европейското първенство по ветроходство, което ще се проведе през 2021 г. По повод инвестициите в спортната инфраструктура Портних посочи, че се работи за завършване на зала „Младост” и за ремонт на залите в СК „Простор”.

„Планираме и покриване на байсейн „Приморски”, уточни кандидатът за кмет, като допълни, че в зоната между кметството в район „Аспарухово” и моста предстои изграждането на закрит басейн с минерална вода. „Цялата зона канал – море трябва осезателно да се развие. Съвместно с Техническия университет ще разширим спортната база в кампуса”, ангажира се Портних. Заедно с Кристиан Димитров, който оглавява общинската дирекция „Спорт” и е кандидат на ГЕРБ за общински съветник, поставиха акцент и върху инвестициите в развитието на масовия спорт.

Специално внимание беше обърнато на усилията да се ремонтират игрищата в училищните дворове, които активно се ползват от младите хора. „Правим 18 нови такива игрища и догодина очакваме да завършим обновяването спортните площадки във всички училища”, увери Иван ПортнихИван ПортнихИван Николаев Портних e български политик от ПП ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на.

По думите му от 2013 г. средствата, заделяни за финансиране на спортните клубове, са се увеличили 2,5 пъти. „Собствените приходи на община Варна бележат устойчива тенденция на нарастване - с близо 75%, без да повишаваме местните данъци и такси. Това е знак за развитието на икономиката в града и на тази база очаквам в общинския бюджет да има достатъчно средства, за да увеличим отново финансирането за клубовете”, изтъкна Иван ПортнихИван ПортнихИван Николаев Портних e български политик от ПП ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на.

От Обществения съвет подкрепиха идеите му за надграждане на постигнатото в спортната сфера, като оцениха усилията да се подобрява спортната база, да се подкрепят клубовете и да се работи за развитие на масовия спор. Свършеното през последните години даде отражение и върху обогатяването на спортния календар и успешното провеждане на редица международни събития, отчетоха спортните деятели.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет