Ева Митова, ГЕРБ: През 2023 г. метрото ще стигне до кв. "Левски Г"

Кандидатът за кмет на район „Подуяне“ от ГЕРБ/СДС/ Ева Митова и кандидатът за общински съветник Силвия Христова представиха пред граждани приоритетите в програмата за развитие на София и района.

„Mетрото ще стигне до квартал „Левски Г“ през 2023 г. След това се предвижда удължаването му до обръщалото на трамвай 22 на бул. „Ботевградско шосе“. Обсъжда се и вариант от тази метростанция да бъде пуснат лек трамвай до „Кремиковци““, съобщи Митова. Пред гражданите тя представи и други инфраструктурни проекти, които ще бъдат реализирани на територията на района, а именно: завършване на Източната тангента до бул. „Ботевградско шосе“, облагородяване на ж.к. „Левски В“, изграждане на парк в ж.к. „Левски Г“, разширяване на 177-ма и 20-та детски градини и 143 ОУ „Георги Бенковски“, изграждане на многофункционална спортна зала на бул. „Владимир Вазов“, три многоетажни и два буферни паркинга, ремонти на ул. „Васил Кънчев“ , ул. „Макгахан“ и ул. „Летоструй“.

Срещата се проведе в ремонтираното читалище „Възраждане“, намиращо се в ж.к. „Суха река“ до изцяло реновирана голяма детска площадка. На нея присъстваха още кандидатите за общински съветници Милена Янкулова, д-р Борислав Бориславов, д-р Антон Койчев, Николай Диков и Михаела Иванова, както и главният архитект на Столична община Здравко Здравков.

Коментари

  1. 2019.10.17 | 19:55

    По проект метрото трябваше да стигне до Левски В през 2017 , после през 2020а сега се говори за 2023 година . Смешно е да се говори за проекти които не се изпълняват . Проекти на хартия и обещания може всеки . Дори до Левски В и Г няма добра връзка до центъра . Тролей 1 е винаги препълнен и никога няма място да се качиш . Много обещания и никакви крайни резултати.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет