Иван Портних: Изграждаме индустриална зона на 8 дка край Аксаково

Индустриална зона, разположена на площ от над 8 дка в землището на Аксаково, ще бъде предлагана на инвеститори. Във Варна има остър дефицит на производствени площи, затова обединяваме усилия със съседната община - за създаване на по-добри условия за бизнес, като използваме кадровия потенциал на Варна. Преди дни представих проекта пред вицепремиера Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, получих неговите уверения, че можем да разчитаме на подкрепа от правителството. Това заяви досегашният кмет и кандидат за нов управленски мандат Иван ПортнихИван ПортнихИван Николаев Портних e български политик от ПП ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на на среща с представители на строителния бранш, архитекти и проектанти, която се проведе по инициатива на варненската колегия на Камарата на строителите и нейния председател Пенко Стоянов.

По думите на Портних предстои да бъдат приети промени в Общия устройствен план на Аксаково, в чиято територия попадат имотите, включени в индустриалната зона. „Надявам се това да се случи в рамките на шест месеца”, каза той. По думите му зоната има стратегическо местоположение. Основните й предимства са лесният достъп до пристанището, близостта до автомагистрала „Хемус”, жп гарата и летището.

Иван ПортнихИван ПортнихИван Николаев Портних e български политик от ПП ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на обърна внимание и на друг много важен инфраструктурен проект - изграждането на кръстовище тип „детелина” на АМ „Хемус” край Игнатиево. Така голяма част от трафика ще бъде отклонявана преди Варна - на север към курортите или на юг към пристанищата. Интерес сред бранша предизвика и визията за отваряне на Варна към морето - с новите общински рибарски пристанища в „Аспарухово” и развитието на зоната около Морската гара.

„На тази зона й отива модерно яхтено пристанище, експоцентър и нов пристанищен терминал, разработени с международен конкурс”, каза Иван ПортнихИван ПортнихИван Николаев Портних e български политик от ПП ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на. На въпрос какви мерки ще бъдат предприети за облекчаване на административните процедури, в подкрепа на бизнеса, той припомни, че Община Варна в момента предлага 20 електронни услуги, част от които са електронен прием за ясли, градини, както и за прием в първи клас. Онлайн платформи има за кандидатстване по Фонд „Култура”, за младежки проекти, за подаване на документи за категоризация на туристическите обекти, за декларации и начисляване на туристическия данък. В общината функционира електронен регистър за разрешенията за таксиметров превоз, правят се анализи и се работи активно за оптимизация на вътрешния документооборот, за внедряване на управленски модули за счетоводната документация, за управление на уличното осветление, за контрол на нивата на запрашеност и проводимост на каналите.

„Амбицията ни е не само да увеличим броя на електронните услуги, но и да подобрим комуникацията с останалите администрации по електронен път, т.е. да не се налага гражданите и бизнесът да посещават няколко институции за подаване на една и съща информация”, изтъкна Портних. В рамките на срещата беше поставен въпросът и за втори Аспарухов мост. Пред присъстващите кандидатът за кмет каза, че изграждането на съоръжението е предвидено в Общия устройствен план, но в годините назад не са били възложени дори предпроектни проучвания.

„Имаме уверението от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, че ще заложат тяхното изработване. На всички е ясно, че процесът по изграждане на втори мост ще е доста дълъг, но е важно той да стартира”, каза Портних.

Коментари

  1. 2019.10.17 | 16:23

    разкажи за случката във Исраел .Как са ти го нацепели юдейте.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет