Савина Савова, ГЕРБ: Изпълних обещанието си и след повече от 30 години басейнът на 30 СУ „Братя Миладинови“ ще заработи отново

  • 17 октомври 2019 15:37

  • 254
  • 0
Савина Савова, ГЕРБ:  Изпълних обещанието си и след повече от 30 години басейнът на 30 СУ „Братя Миладинови“ ще заработи отново
©

Кандидатът за кмет на район „Възраждане“ от ГЕРБ /СДС/ Савина Савова се срещна с директори, учители, възпитатели и педагогически съветници от училищата и детските градини в район "Възраждане". Тя представи направеното в района през изминалия мандат.

"След повече от 30 години се възстановява плувният басейн и се обновява физкултурният салон с прилежащите им помещения на 30 СУ „Братя Миладинови“. Обновена и ремонтирана е училищната инфраструктура на 46 ОУ „Константин Фотинов“, което е паметник на", каза Савова. Тя подчерта, че в 32 СУИЧЕ "Св. Климент Охридски" е изпълнен цялостен ремонт на покрива. В 18 СУ „Уилям Гладстон в момента се изпълнява цялостен ремонт на покривите на основната сграда и в Българо - японския център. В 91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов”е изпълнена подмяна на сградната отоплителна инсталация. Направен е основен ремонт и топлоизолация на носеща покривна конструкция и покрива на 67 ОУ „Васил Друмев“. В на 76 ОУ „Уилям Сароян" е ремонтирана оградата.

"В ДГ № 81 „Лилия” е направен основен ремонт на покрива с топло и хидроизолация. В ДГ № 120 "Детство под липите" е направен основен ремонт на оградата. В ДГ № 50 „Зайчето Куики” са изпълнени мерки за енергийна ефективност - основен ремонт на покрива - топлинно и хидроизолиране. В ДГ № 194 "Милувка" е изпълнено конструктивно укрепване на тераси и стълбище и обновяване на детските площадки“, подчерта още Савова.

„Работя за хората, изпълнявам обещаното“ е слоганът, който Савина Савова е избрала за кампанията. Две от задачите, поставени от избирателите за изминалия вече мандат, са изпълнени. Сградата на ул. „Пиротска“ 117, в която се помещаваше Националният център по наркомании, ще бъде Първа общинска детска клиника. На мястото на Цветната борса ще се изгради предвиденото по градоустройствен план училище.

Савина Савова представи програмата на кандидата за кмет на София Йорданка Фандъкова и програмата си за развитие на район „Възраждане“ през следващите 4 години. „Готов е проектът и предстои разширение и преустройство на 91 НЕГ с два нови корпуса – единият с 12 нови класни стаи, другият с два физкултурни салона и многофункционална зала. Предстои разширение на 119 ДГ на ул. „Брегалница“ с нов корпус, в който ще бъдат открити една яслена и две градински групи. В 32 СУИЧЕ ще бъде изградена нова зона за спорт. В 30 СУ „Братя Миладинови“ ще се извърши цялостна реконструкция на дворното пространство и изграждане на спортни площадки. Предстои подобряване на енергийната ефективност и изграждане на топлоизолация на ДГ 81 ДГ, 194 ДГ „Милувка“, 67 ОУ „Васил Друмев“, 76 ОУ „Любен Каравелов“ и ДГ1, на която ще се извърши и конструктивно укрепване. Ще се извършат ремонтно-възстановителни дейности, подобряване на експлоатационните условия, енергийната ефективност и достъпност на средата на 13 ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и вертикална планировка на 18 СУ“, каза Савова.

В срещата участваха и кандидатите за общински съветници Борислав Бориславов, Борислав Борисов, Диян Стаматов и арх. Николай Диков, които дискутираха приоритети от програмата на Йорданка Фандъкова.

Първият общински аквапарк в район „Възраждане“ след броени дни ще бъде готов. Предвижда се изграждането на 6 нови училищни спортни зали с отворен достъп извън учебно време, 5 нови спортни зали в кварталите в партньорство със спортните федерации и изявени спортисти, въвеждане на столична програма за приобщаващо образование и подкрепа на иновациите в образованието.

Последвайте канала на

Novini.bg
254 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини