Атанас Камбитов: Ще обособим Академия за профилиране на специалисти в областта на машиностроенето в Благоевград

Кандидатът за трети кметски мандат в Благоевград д-р Атанас Камбитов и Иван Вълков, управител на компания в областта на индустриалните софтуерни решения, обсъдиха възможността за обособяване на XYZ Академия в Благоевград.

Идеята е да бъде изградена модерна и съвременна материална база, която да дава възможност за обучение и профилиране на специалисти в областта на машиностроенето. Ще бъде осигурено оборудване с последно поколение техника за бързо и практическо усвояване на нови знания, а с обучението на кадри ще бъде ангажиран висококвалифициран екип.

XYZ Академията ще дава възможност за обучение според индивидуалните изисквания и потребности на всеки курсист, като програмите ще са изцяло ориентирани към практиката. Курсовете ще са с различна продължителност и тематика, включително стругарство, фрезоване, работа и програмиране на машини с ЦПУ, както и по-специфични теми в областта на мехатрониката, роботизацията, автоматизацията и др.

Подобна Академия за обучение на специалисти бе изградена през 2017 година в Икономическа зона София–Божурище. С обособяване на XYZ Академия ще бъде насърчено производството и икономиката в Благоевград и региона, а квалифицираните кадри ще могат да се реализират в бъдещата Индустриална зона в Благоевград.

Коментари

  1. 2019.10.14 | 15:49

    Неделчо никой не ти вярва обаче, времето ти свърши ....

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Избори

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет