Инж. Димитър Димов: Проблемът с чистотата трябва да се реши първо от самите хора

  • 14 октомври 2019 10:54

  • 921
  • 2
©

Когато дойдох за първи път на власт през 2007 г., в район ''Надежда'' мога да кажа, че заварих много кризи - и в образованието, и в транспорта, но през тези 12 години решихме голяма част от проблемите. Разбира се, очаква ни още много работа. Това заяви в студиото на Izbori.bg кандидатът за кмет на район ''Надежда'' инж. Димитър Димитров от ГЕРБ.

,,Не бих казал, че има висока престъпност в ''Надежда''. Хубавото е, че винаги сме имали съдействието на полицията. През септември месец, например, имаше умишлени палежи и след много добра реакция от страна на полицията двамата извършители бяха задържани'', сподели инж. Димов и обяви, че във втората част на ''Надежда'' предстои да бъдат изградени камери за видеонаблюдение и особено в района на училищата.

,,В обновената част на Северния парк също вече има камери. Този парк представлява тежък и отговорен обект. Цялата автентична архитектура на парка ще бъде запазена, тъй като имам удоволствието да познавам архитекта на мястото. Най-важното на този етап е да бъде запазена цялостта на парка, като няма да има повече търговски обекти от това, което е в момента'', допълни още кандидатът за нов мандат на район ''Надежда'' инж. Димов.

,,Към 2015 година местата в детските градини бяха достатъчни, но след като се намалиха бройката на децата в групите има недостиг. Предвидили сме изграждане на две нови детски градини", каза инж. Димов.

Относно проблемите с чистотата кандидатът за кмет посочи, че този въпрос трябва на първо време да се реши от самите хора.

,,Промяната трябва да започне първо от нас. Ето - цигарите. Писна ми да гледам как си ги хвърлят през прозореца. Мили хора, всяка кола има пепелници", заяви той.

"Вече и в "Надежда" започва да става доста тежко паркирането. На апартаменти има и по четири автомобила. Искахме да изградим паркинг в "Толстой", но хората не пожелаха, защото трябваше да премахнем дървета, но щяхме да ги компенсираме гражданите", съобщи инж. Димитров, като добави, че проблемът с паркирането в градинките продължава.

На въпрос защо трябва да бъде избран за нов мандат за кмет, инж. Димитър Димов отговори, че той и екипът му е доказал, че могат да работят и са в постоянен контакт с хората.

Последвайте канала на

Novini.bg
921 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Достатъчно

2019.10.17 | 16:43

2

Нагледахме се на мръсотия и безхаберие. Достатъчно! Време е за промяна! ...Нищо не се направи в района около пощата; ул. Република два пъти я пренареждаха и колко прах издишахме... ; Северния парк на нищо не прилича, а и на какви цени се пазарува за там...; 15-то е с такъв "дизайн" , че да те е срам да го гледаш...; една улица не се асфалтира, дупка до дупка и кръпка до кръпка; в парка до надлеза няма осветление въпреки, че изхода на метрото е там и алеите са в безобразно състояние; една справка да отидеш да извадиш в общината ще си скъсаш нервите;.и още и още....

Стига

2019.10.14 | 12:16

1

Плямпало. София не се чисти въобще. Земна маса хвърчи във въздуха и се вижда с просто око. Чистачи и метачи симулират с метлите, а след тях, боклук. Миенето е една отвратителна имитация, не миене, а мокрене, като при дъжд.

Добави коментар

Водещи новини