Кандидат-кметът на Добрич от ГЕРБ Надежда Петкова откри Ежегодния турнир по футбол за глухи за Североизточна България

С "Добре дошли в Добрич“ кандидатът за кмет от местна коалиция ГЕРБ (СДС) посрещна участниците в Ежегодния турнир по футбол за глухи за Североизточна България, който за втора година се провежда с подкрепата на ГЕРБ-Добрич. Четири отбора от региона се състезаваха на игрището на комплекс „Простор”. Домакин на проявата бе Териториалната организация на глухите в Добрич.

Гост на празника бе и народният представител от ГЕРБ Даниела Димитрова.

„Много е важно, че ГЕРБ подкрепя подобни инициативи, в които освен да спортуваме заедно, можем и да общуваме, да споделяме“, подчерта Надежда Петкова. Тя сподели, че децата й са спортисти и като бъдещ кмет на Добрич отделя значимо място в програмата си на развитието на спорта, на спортната инфраструктура, на детско-юношеските школи. „Ангажирам се да правим спортни съоръжения, достъпни за всички, включително в училищата. Да насърчим всички заедно да изградим любовта към спорта, защото това е здраве, дисциплина и екипна игра. Разчитам много и в моята програма залагам и на социалните проекти и програми, за да можем всички заедно да участваме в живота на нашия град, да усещаме промяната и да се чувстваме добре заедно“, каза Надежда Петкова.

Тя покани председателя на Териториалната организация на глухите в Добрич Петя Митева заедно да обсъдят възможностите за по-добра социализация на хората със слухови увреждания. Като успешен бе определен проектът, реализиран от Община Добрич през 2014 г., когато Сдружение "Съюз на глухите в България" обучи служители в общинската администрация на жестомимичен език, за да могат да обслужват граждани от специфични групи. „Трябва да направим така, че информацията от Общината и нейните структури да бъде достъпна за хората със слухови проблеми“, заяви кандидатът за кмет на Добрич Надежда Петкова.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет