Красимир Велчев и кандидатът за кмет на Радомир Пламен Алексиев бяха гости на традиционния празник на бозата

  • 12 октомври 2019 21:17

  • 335
  • 0
Красимир Велчев и кандидатът за кмет на Радомир Пламен Алексиев бяха гости на традиционния празник на бозата
© ГЕРБ

На четвъртото издание на празника под мотото “С боза, гозба и песен” се стекоха стотици жители и гости на Радомир, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Гости на празника депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на, областният управител на Перник Ирена Соколова, кандидатът за кмет на МК “ГЕРБ – СДС” Пламен Алексиев, временно изпълняващият длъжността кмет на Радомир Димитър Димитров, председателят на Общински съвет – Радомир Светослав Кирилов, както и посланикът на Албания у нас Н. Пр. Доника Ходжа и първият секретар на посолството на Косово у нас Буяр Деску.

Празникът започна от етнографски комплекс Стойова къща в Радомир, където присъстващите бяха посрещнати от облечен като бозаджия мъж и можеха да разгледат използваните в бозаджийството съдове. След това официалните лица и гостите на празника се отправиха към възстановката на стария пазар в града, където вкусиха домашно приготвени гозби, баници и сладкиши, а след това отпиха по чаша от прочутата местна боза.

Областният управител на Перник Ирена Соколова сподели пред гостите на празника, че бозата е емблема за Радомир и прославя града навсякъде по света. Тя поднесе специални благодарности на кандидата за кмет на Радомир от МК “ГЕРБ-СДС” Пламен Алексиев за неговата далновидност и добрата му идея за организиране на този празник.

Посланикът на Албания Доника Ходжа сподели на свой ред, че България и Албания споделят общи културни и исторически ценности. Днес посланик Ходжа за първи път е опитала радомирската боза и я определи като уникална.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
335 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини