Кандидатът за кмет инж. Иван Панайотов представи своята платформа за управление на Пазарджик пред Сдружението на предприемачите и работодателите

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Пазарджик инж. Иван Панайотов и кандидатите за общински съветници Найден Шопов, Евтим Янев и Даниел Мирчев се срещнаха с членовете на Сдружението на предприемачите и работодателите. 

„В платформата за управление на Пазарджик сме заложили три важни аспекта. Те са спазване на правилата и законност, стратегическо планиране за 25 години напред и носене на политическа отговорност при неизпълнение на програмата. Гарантирам, че ще има диалог между централната и местната власт с цел увеличаване на държавното и европейското финансиране за Пазарджик“, заяви  Панайотов. Работодателите поискаха от него преразглеждане на методиката за плащане на такса смет. Сега фирмите плащат 13 промила такса смет, което е сред най-високите в страната. 

„ Ние ще гарантираме на бизнеса спокойствие, прозрачност на обществените поръчки и редовно плащане по договорите, по които общината е партньор“, увери  пред работодателите областният координатор на ГЕРБ и кандидат за общински съветник Найден Шопов. На свой ред Евтим Янев анализира пазара на труда в Пазарджик. Според данните, изнесени от него, 2500 души от общината пътуват ежедневно до Пловдив, за да работят там. „Решенията за връщането на младите хора в града минават през дуалното обучение, подобряване на условията за инвестиции  и конкуренция между фирмите“, бе категоричен Иван Панайотов. В заключение той каза: „Сключвам обществен договор за добро управление с вас и всички жители на Пазарджик. Ще го спазвам стриктно. С целия си професионален път до сега съм доказал, че съм честен и отговорен човек“.

Коментари

  1. 2019.10.08 | 12:20

    Търсите подкрепата на всички сега,но после обществените поръчки отиват при вашето обкръжение,вашите деца също имат осигурена работа,без значение колко са кадърни,но с помощта на ромските гласове ще се оправите

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет