20% за Демократична България – втора политическа сила в СОС според първите проучвания

  • 05 октомври 2019 15:59

  • 2920
  • 3
20% за Демократична България – втора политическа сила в СОС според първите проучвания
© Novini.bg

Демократична България е втора политическа сила в битката за общински съветници към момента, според социологическото изследване, публикувано днес от Маркет ЛИНК.

20% за Демократична България, срещу ГЕРБ 30% и БСП 20% сочат данните за твърдо решилите да гласуват. Кандидатът на Демократична България за кмет на София, арх. Борислав Игнатов е постигнал висока степен на разпознаваемост и се радва на 15% подкрепа, сред заявилите, че със сигурност ще гласуват.

В числата на Маркет ЛИНКС има индикатори показващи ерозия на доверието към сегашното управление - 13% от гласоподавателите на ГЕРБ с различна степен на категоричност предпочитат София да има нов кмет. Най-категорични в отрицателните нагласите срещу досегашното управление са в Демократична България - 88% от симпатизантите им изразяват предпочитания столицата да бъде управлявана от нов кмет.

 

Избирателната активност остава сравнително висока. Към момента 48% от софиянци казват, че със сигурност ще гласуват, а 31% - че вероятно ще гласуват. Поради проблемите с избирателните списъци е трудно да се даде точна прогноза за активността в изборния ден, но се очаква повече софиянци да гласуват в сравнение с 2015.

-------------- Изследването на Маркет ЛИНКС е представително за София и проведено между 24 и 30 септември, чрез смесен метод на регистрация – пряко-лично интервю и онлайн анкета. Респондентите са подбрани по случаен принцип чрез квотна матрица по пол и възраст. Размерът на извадката е 862 души (18+ години).

Последвайте канала на

Novini.bg
2920 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
хехехе

2019.10.05 | 18:16

3

Вибратора ще стане втори некой друг живот

мечтатели

2019.10.05 | 17:09

2

Тези познават като врачката Николета - мъжко магаре под опашката.

2019.10.05 | 16:14

1

Маркет линкс са лайнометите на спосранските лъжци!

Педалът, чиято жена се е снимала в частно порно НЯМА НИКАКЪВ шанс и според достоверни социолози може да разчита на едва 5-6% от гласовете!

Един голям и четвъртит К.у.р за маркет линкс!
БСП и Мая костинбродска няма да получат повече от 15 % на изборите!
Това е реалноста, а какво си мечтаят другарите от паралелната държава не интерусува абсолютно НИКОГО, освен ку.ра ми янко!

Добави коментар

Водещи новини