Кандидат-кметът на Велико Търново Даниел Панов: Сцената на Читалище „Надежда 1869“ ще бъде възстановена

Възстановяване, реставрация и адаптация на сцената на Читалище „Надежда 1869“ е сред основните приоритети на кандидат-кмета на Велико Търново за трети мандат Даниел ПановДаниел ПановДаниел Димитров Панов е български политик, роден на 4 октомври 1967 година в град Велико Търново,. Това заяви той по време на изложба, посветена на театралното дело, започнало в Старата столица именно от емблематичната културна институция.

„Проектът за реставрация на сцената на читалището вече е внесен в Министерството на културата. Водил съм разговори с министър Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за за важността на този проект. Читалище „Надежда 1869“ е национално богатство. Вече 150 години културното средище поддържа българския дух, тук са заседавали три Велики народни събрания, тук се е родил лозунгът на българската държавност „Съединението прави силата“. Читалището е символ на Велико Търново и на българщината“, коментира Панов.

Даниел ПановДаниел ПановДаниел Димитров Панов е български политик, роден на 4 октомври 1967 година в град Велико Търново, е председател и на инициативния комитет за честванията на 150-годишнината от основаването на Читалище „Надежда 1869“, част от програмата на които бе и изложбата за театралното дело в старопрестолния град. Кадри от театрални постановки и оригинални сценични костюми от фонда на МДТ „Константин Кисимов“ привлякоха силен обществен интерес.

Кандидатът за кмет благодари на читалищното настоятелство с председател арх. Донка Колева, на читалищните дейци и на великотърновските артисти. „Заедно утвърждаваме доброто име на Велико Търново, българската култура и изкуство у нас и по света. Сигурен съм, че това ще продължи и занапред“, обърна се към аудиторията Панов.

Гости на откриването на изложбата бяха кандидатите за общински съветници от листата с номер 43 на ГЕРБ и СДС Венцислав Спирдонов и Васил Вълчев, който е и директор на МДТ „К. Кисимов“. Вълчев изказа респект и признателност към основателите, съзидателите, възрожденците, запалили искрата на театралното дело в града ни. Той подчерта, че великотърновският театър е наследник на първите ентусиасти, отдали сили вяра и мъдрост за основаването на театъра и впоследствие – в превръщането му в единствен по рода си у нас, с приобщаването на музикалния филиал през 60-е години на миналия век.

„В наши дни великотърновският театър е многожанров, уникален, с творческата симбиоза на два театъра – музикален и драматичен. Днес, когато Велико Търново официално е обявен за Историческа и духовна столица на България , основоположникът Читалище „Надежда“ и наследникът – МДТ „К. Кисимов“ са призвани с дейността си да надграждат“, допълни театралният директор Васил Вълчев.

 

Коментари

  1. 2019.10.05 | 22:32

    да си ходи. Че засра хубавият град. Щом строители налазиха стария град и започнаха да вдигат блокове по 5/6 етажа Духа на града си отива. Не може да случим на кмет бе. Все делавераджии.

  2. 2019.10.05 | 16:09

    Новини.бг сериозно се грижат за прадизборната кампания на управляващите

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет