Николай Мелемов, кандидат за кмет на Смолян от ГЕРБ: Ще създам общински футболен клуб и ще го оглавя

Ако бъда избран за кмет на Смолян, ще създам обединен общински футболен клуб и ще го оглавя, за да има спокойствие. Както има бюджет за ансамбъл "Родопа", така ще има бюджет и за футболния клуб. Ако някой голям бизнесмен реши да ни помогне, няма да го спираме. Това заяви кандидатът за трети кметски мандат в Смолян от ГЕРБ Николай Мелемов на среща със спортни деятели в града.

Заедно с него бяха и кандидатите за общинските съветници Марин Захариев, Божидар Шуманов и Петър Мирчев.

По думите му всяка община е различна, но в Смолян футболният клуб трябва да е общински, за да има бюджет и никой да не се меси на ръководството в тренировъчната дейност. Според Мелемов децата трябва да имат самочувствие, че играят за града, облечени в неговите фланелки, с герба на Смолян. Той каза, че е обмислял този вариант дълго време, но смята, че футболът в града се нуждае от обединителна фигура.

Кандидат-кметът поясни, че да стане президент на бъдещ общински футболен клуб е предизборно обещание и сериозно намерение, което смята да предложи на Общинския съвет, защото без негово разрешение то е неизпълнимо.

Бившият регионален представител на БФС Георги Чешмеджиев се зарече, че когато Мелемов предложи да има общински футболен клуб, той ще бъде в залата, за да гледа кои ще гласуват против, „защото това ще означава, че те са против децата на Смолян“. Той каза, че Мелемов е награден от УЕФА за това, че базата е в отлично състояние, но е срамота при толкова добра спортна инфраструктура, при наличието на толкова добри треньори, такъв клуб да няма.

„И футболистите, които са били преди 20 години, знаят, че на такава база се радват за пръв път в техния живот. Хората като мен знаят от какво сме почнали, какво сме минали. Казвам го като бивш треньор на "Родопа - Смолян" и като човек, който преди година-две е бил във футбола. Като най-възрастен искам от мое име и от името на всички мои момчета от футбола да благодарим на кмета. Базата сега е в състояние, за което можем само да си мечтаем“, подчерта Чешмеджиев.

„Заставам с пълна сила зад Мелемов. Ще помагам за всичко до края на живота си. Предполагам, че и вие като треньори ще направите всичко възможно градът да има футбол“, заяви Чешмеджиев.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет