Д-р Пенев: Категорично заставам зад исканията на медицинските сестри

  • 04 октомври 2019 08:19

  • 1001
  • 0
© Кадър - БНТ

Категорично заставам зад исканията на медицинските сестри. Този труд трябва да бъде добре остойностен. Това заявки кандидатът за кмет от ВМРО на Пещера д-р Николай Пенев в ефира на БНТ.

По думите му трябва да се остойностят медицинските дейности и оттам да дойдат и парите за вдигане на заплатите на сестрите и лекарите. "Дали еталона ще е посещението от общата практика или еталона от специализираната. Проблемите са много, но трябва цялостно решение на държавно ниво", каза още д-р Пенев. .

"На едно от предните неща поставям ред и сигурност. Искам да кажа, че в община Пещера нямаме проблем с битовата престъпност.  Подготвил съм целият набор от документи за да изградим общинска фирма за охрана", каза още той. 

Пенев заяви, че все повече се увеличават самотните стари хора и затова той иска да се изгради дом за стари хора на територията на общината. Но не сме забравили и младите семейства - разработили сме пакет от мерки, който да ги стимулира - една от тях е: намаляване на таксите в детските градини, но само при пълен имунизационен статус, каза още той.

Последвайте канала на

Калина Христова
1001 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини