Кандидатът на ГЕРБ за втори кметски мандат в Стамболийски Георги Мараджиев помогна да бъде ремонтирана старата сграда на жп гарата в града

  • 02 октомври 2019 14:39

  • 228
  • 0
Кандидатът на ГЕРБ за втори кметски мандат в Стамболийски Георги Мараджиев помогна да бъде ремонтирана старата сграда на жп гарата в града
©

По инициатива на кандидата за кмет на община Стамболийски Георги Мараджиев е започнал така дългоочакваният ремонт на сградата на жп гарата в града. Той е факт след разговор на Мараджиев с директора на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски за необходимостта от реконструкция на старата и рушаща се сграда.

Тя и прилежащите постройки са собственост на националната компания. По думите на Мараджиев НКЖИ е имала изготвен проект за ремонт на обекта на стойност 200 000 лева, но след допълнителен разговор е станало ясно, че компанията всъщност ще инвестира в ремонта 600 000 лева. Ще се направи нов покрив, топлоизолация, нова дограма, нова настилка, рампа за инвалиди.

Освен това инж. Папукчийски е информирал кандидата за кмет, че старите полусрутени постройки до основната сграда ще бъдат съборени и на тяхно място ще бъде направен паркинг. Мараджиев е споделил, че това е била една негова мечта за визията на гарата, затова още в началото на първия си мандат е пратил писмо до НКЖИ с искане да бъдат закупени тези стари постройки, които да бъдат съборени и на тяхно място да бъде направен паркинг.

„Така или иначе това ще се случи и новата жп гара ще се свърже прекрасно с новия център и площад на ул. „Търговска““, уточни Георги Мараджиев.

Той подчерта, че е много важно местната власт да има добър диалог с държавните институции и правителството, защото само тогава се получават нещата и се променя облика на общините.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
228 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини