ГЕРБ: За нас това са местни избори, няма да правим революция

  • 02 октомври 2019 13:32

  • 1108
  • 3
© Novini.bg

За нас това са местни избори. Това не е национална политическа интрига. Това каза на пресконференция вицепремиерът и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, предаде репортер на Novini.bg

Интересуваме се от проблемите, възможностите, целите, предизвикателствата на хората, които живеят в българските градове и общини. Не се опитваме да променим националната политическа конюнктура, да правим революция или контрареволюция, да монтираме или да демонтираме дадени модели. интересува ни максимално добър екип кметове и общински съветници да заемат местата си в българските общинислед малко повече от месец, заяви Дончев.

На тeзи избори ние се явяваме с ясна политическа физиономия, ясно е кои са нашите кандидати, ясни са техните цели и послания, ясно е към коя политическа сила имат принадлежности кандидатите ни, ясно е към кого носят отговорност, освен към гражданите. Защото присъствието към дадена политическа сила е ясно кой може да ти търси отговорност, ако нарушиш доверието на гражданите, посочи членът на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Местната власт е най-близо до хората, затова ние искаме да затвърдим своето присъствие във почти всички 265 общини, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е. Към тези избори подходихме много отговорно, с номинации от местните структури, с допитвания към гражданите във всяко населено място какъв трябва да бъде обликът на кмета и на общинските съветници, които ще решават проблемите на хората. Издигнахме кандидати в почти всички общини, като в 11 случая кметовете са издигнати от инициативни комитети, а имаме 23 кмета и общински съветници, издигнати в коалиция. Амбицията ни беше да привлечем сериозно гражданско присъствие и за това говори 30%-то обновление на листите ни почти навсякъде, където участваме. Вече имаме и спечелени общини – община Симитлица, където има само един кандидат – на подкрепен от инициативен комитет, в който участва и ГЕРБ, и община Бойница, Видинска област, където също има само един кандидат – на ГЕРБ. Нашето участие в изборите не е самоцел за постигане на власт, а то трябва да даде отговор дали хората по места споделят политиката на ГЕРБ. Ние търсим това, което обединява хората, а не това, което ги разделя, каза Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е.

За пореден път ГЕРБ показа отговорност към изборите – навсякъде имаме листи и те са пълни, за разлика от опонентите ни от БСП, чиито листи на много места са непълни, посочи депутатът от ГЕРБ и председател на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. В смесените райони ГЕРБ има пълни листи и ясни кандидати, а в тези райони ДПС изключително много натиска и уволнява кандидати на ГЕРБ. Въпреки всичко битката ни е за по-добрия живот на хората. Учудвам се на някои политици, които казват, че битката в смесените райони е предизвестена и ДПС ще спечели лесно там. Няма такова нещо. Битката трябва да се води на политическата сцена с аргументи, а не с натиск, подчерта Караянчева.

Имаме ясното намерение да водим позитивина кампания. Не очаквайте от нашите кандидати да ползват технология на обругваване. Това е технология на слабите, добави Дончев. Ние имаме конкретни цели за всяко населено място. Предвид факта, че влизаме с най-големия и подготвен отбор, при нас няма фокусници и чародеи – всяко нещо е разписано как ще се случи. Кампанията ни ще бъде скромна, в рамките на субсидията. Опитваме се да се вместим в реалностите на доста по-ниската субсидия. Изборите ще свършат, емоциите ще спаднат и ще дойде време да се върши работата. Извън политическите емоции, ние имаме няколко много сериозни теми. Ние няма да си сменяме физиономията, няма да твърдим, че всеки път сме различни, ще продължим с това, което ни е запазена марка – привличане на инвестиции, бизнес инфраструктура, то дори трябва да бъде разширено. Трябва да се работи усилено и по демографската тема – тя зависи от всички, заяви членът на Изпълнителната комисия на ГЕРБ..

Влизаме в изборите със заявката за дясно, прагматично управление, управление, което не трупа дългове и носи конкретни, измерими резултати за хората. Всички изисквания – професионализъм, опит са важни, но най-важно е кандидатите за кметове и общински съветници да са представители на хората, да следят администрацията да работи само в интерес на хората, каза още Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1108 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Народът е узрял за революция,

2019.10.02 | 13:45

1

а вие, сините мутри, получихте властта с молитвени закуски във Вашингтон.

2019.10.02 | 15:31

3

Революционерите просто ги мързи да работят, а искат пари.

цв.цв.

2019.10.02 | 14:32

2

Цвета да не заканва, ада си затвори предателската уста. Птеди се прегръщаше и целуваше с Цв. Цв. , а днес го плюе. Това няма да спаси,бе жена. Ако Цв.Цв. Заговори за теб ще стане страшничко . А той има много много много какво да каже ,не мислиш ли?????

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини