Кандидатът на коалицията ГЕРБ-Обединени земеделци за кмет на община Марица Димитър Иванов откри предизборната кампания и поиска трети мандат

  • 02 октомври 2019 12:20

  • 307
  • 0
Кандидатът на коалицията ГЕРБ-Обединени земеделци за кмет на община Марица Димитър Иванов откри предизборната кампания и поиска трети мандат
© ПП ГЕРБ

„Не съм виждал такъв отбор от представители на дясното, на демократичните сили, от толкова много знаещи, можещи и мотивирани хора, чиято единствена цел е да направят община Марица по-хубаво място за живеене. Те естествено са водени и от безспорния лидер на екипа – Димитър Иванов“, посочи Пламен Петков - един от най-дългогодишните общински съветници, който призова жителите на общината да подкрепят с №67 в бюлетината тима от професионалисти, милеещи за община Марица.

Проф. Росен Димов, представител на гражданската квота в листата, благодари за доверието досега на всички жители на селищната система, съобщиха от ПП ГЕРБ.

„Димитър Иванов умее да се вслушва във всички мнения, независимо от коя посока са дошли и да ги прилага в името на по-доброто бъдеще на общината“, отсече проф. Димов.

Кандидатът за кмет Димитър Иванов направи кратка ретроспекция на постигнатото от него и от екипа му през последните 8 години и набеляза целите за следващия мандат.

„За 8 години ние направихме много. Знаете, че през този период приоритет №1 на ръководството на община Марица бе да осигурим уют и комфорт за нашите деца, за да останат те да живеят тук, при нас. 8 години ни бяха необходими, за да изградим 9 нови детски градини в селата, в които има нужда, защото заварихме рушащи се детски градини, както и такива от пръст и от етернитови плоскости. Най-отговорно заявявам, че от останалите 8 забавачки няма такава, която да не е реновирана и да не е направена така, че децата да се чувстват спокойни и щастливи“, бе категоричен Димитър Иванов.

Той припомни и успешните инфраструктурни проекти, които ръководството на общината е реализирало за последните 8 години в областта на образованието, спорта и културата.

„Открихме първото средно училище на територията на община Марица в с. Маноле. По европейски и национални програми или със собствени средства, обновихме всички училища. Заедно успяхме да изградим първата спортна зала за нуждите на нашите деца, спортисти и всички жители. Втората, която е още по-голяма и красива, вече е факт в с. Труд, а в момента проектираме зала със същите параметри и в с. Рогош, която ще бъде построена през следващия мандат. Направихме първото игрище за мини футбол, в момента започва строителството на други 2 нови подобни съоръжения в селата Бенковски и Царацово. Изградихме 30 нови детски площадки. Благодарение на нашите усилия са ремонтирани и асфалтирани близо 30 км улици във всяко село. С общи усилия успяхме да построим от нулата 2 читалища в селата Скутаре и Желязно, чакани близо 90 години от самодейците и жителите, които нямаше къде да си провеждат мероприятията. Построихме ново кметство в с. Костиево, в момента изграждаме такова и в с. Трилистник, стартираме строежа на нова административна сграда в с. Желязно. Направихме две нови здравни служби – в с. Бенковски и в с. Костиево. За нашите родители и затова те да изживеят достойно старините си, изградихме 7 нови пенсионерски клуба. Предстои тази сграда тук да се превърне в новия пенсионерски клуб на с. Скутаре“, посочи постройката пред себе си кандидатът за кмет Димитър Иванов.

Той изброи и всички инвестиции в община Марица, реализирани по спечелени европейски и национални програми.

„Изградихме първите 2 пречиствателни станции в община Марица - в с. Трилистник и с. Бенковски, стартирахме строителството на пречиствателна станция за питейна вода с подмяна на цялата водопроводна мрежа в с. Граф Игнатиево. Община Марица спечели първия проект в Пловдивска област за компостираща инсталация за разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци в с. Ясно поле. Със собствени средства и с европейско финансиране направихме над 50 км отводняване и канализация и над 120 км водопровод. Чрез сдружение СНЦ „Местна инициативна група Община – Марица” печелим проекти, инвестираме и подкрепяме бизнеса. С европейски програми в социалната сфера помогнахме на много жители на общината, повишихме качеството на административното обслужване, инвестирахме в сигурността на всяко едно село, като поставихме видеокамери и станахме инициатори на разкриването на световната туристическа и археологическа сензация в Пловдивска област Малтепе“, отбеляза Димитър Иванов. В края на изказването си той наблегна на качествата и професионализма на хората от екипа си.

„Това е най-сериозния и отговорен екип, който до голяма степен е избран и с ваша помощ. Аз благодаря на всички жители и приятели, които ни подкрепяха през годините. С гордо вдигната глава, въз основа на всичко съградено и свършено от нас досега, смятам, че имаме честта, доблестта и достойнството да поискаме вот на доверие за трети мандат от Вас - нашите жители. Нека на 27 октомври заедно да излезем и да подкрепим с №67 в бюлетината възхода на община Марица и по-доброто бъдеще на младите хора в нея. Победа на 27 октомври“, обърна се към присъстващите кандидатът за кмет Димитър Иванов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
307 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини